Üdülési jog tulajdonos vagy?Használod a csereüdülés lehetőségét?Neked szól!

A timeshare a használó szemével.Élménybeszámolók, képek. Csereüdülés RCI cserével: Ausztriában, Spanyolországban, Olaszországban, Hollandiában, Kenyában...

 

  

#6756 Clubhotel am Kreischberg

 St. Lorenzen ob Murau, Kreischbergstr. 5.

 Ausztria

 47°06'0,1"N,14°05'11,7"E

 2007.06.16.-06.23.

  

Hegyek, vizek, ...Ausztria

  

Utazás: egyértelműen autóval, Rábafüzes-Graz-A9-S36-Scheifling-B96-Murau-B97-St. Lorenzen ob Murau útvonalon, kb. 400 km, nagyon ( !!! ) kényelmesen hat óra alatt.

  

Üdülő és környéke: egy hálószoba, fürdőszoba WC-vel, külön még egy WC, egy légtérben a konyha-étkező-hálósarok, terasz. Az üdülő három - egymással zárt folyosóval összekötött - faburkolatú épületből áll. Mi a főépületben kaptunk elhelyezést. A teraszról panoráma a szemközti hegyoldal sípályáira-persze télen. A felvonó nyáron is megy- elvileg, ezen a héten éppen karbantartás volt.  Az üdülőnek van egy kis beltéri medencéje, szaunával-nem jártunk benne. A falu felé sétálva van egy sörfőzde, nagyon jó a sörük, ezt ők is tudják-meglátod az árlapon. Maga a falu igazából két falu - St, Georgen ob Murau, St. Lorenzen ob Murau -, de teljesen ősszeépült.

  Bevásárlás: a faluban kis élelmiszerbolt, hitelkártyát nem fogadtak el. Általában ott vásároltunk, ahol kirándulás közben láttunk nagyobb szupermarketet.

 Látnivalók: sokat kell autózni!

  

06.16.Szombat:a szállás elfoglalása után St. Lorenzen ob Murau felfedezése. Nagyon hangulatos kis falu, rengeteg virággal, osztrák viszonylatban is feltűnő tisztasággal-turizmusholtszezon van?
 06.17.Vasárnap: Klagenfurt / Minimundus: a világ 149 természeti, technikai és épített csodáját láthatod kényelmesen sétálgatva néhány óra alatt. Pyramidenkogel: 54 m magas kilátó 465 m-rel a Wörthersee felett. Csodás panoráma a tóra, dél felé az olasz-Alpok csúcsaira./.

06.18.Hétfőn: „sétanap", délelőtt "városnézés" helyben, ebéd után a lányomat befizettük egy közeli lovardába (kicsivel olcsóbb volt, mint az akkor szokásos itthoni árak!), utána Murau belvárosát néztük meg.
06.19.Kedd: Reisseck-hegyivasút, különleges élmény. Mint a budavári sikló nagyban.719 m -ről két átszállással kúszik fel 2237 m- re, utána még negyed órát vonatozol a hegy gyomrában egy duzzasztott vizű tóhoz. A visszaindulásig van kb. 2 óra túrázni. A lányomnak nem csak a hegyi túra volt emlékezetes: a hegyi vendéglőben ittam egy kávét, ő meg elcsaklizta a tejszínt. Mire leértünk a hegyről, már rosszul volt, valószínűleg romlott volt a tejszín-túristaholtszezon? A lejövetelnél vigyázni kell, a jegyen rajta van, melyik járatra szól. Máskor csak akkor engednek beszállni, ha van szabad hely!
 06.20.Szerda:,,nyengélkedőnap", legalább is a lányoknak.  Mi, fiúk egy közelben lévő kisebb vízesést kerestünk fel. / Krakaudorf / Félelmetes, hogy egy viszonylag kis patak is milyen erővel alakítja a sziklákat! Utána még felmentünk a közeli hágóra / Sölkpass /, 1740 m-en még foltokban állt a hó. Gondolkodtunk egy kisebb hegymászáson, de percek alatt befeketedett felettünk az ég. Menekültünk volna le a hegyről, de olyan jégeső vert el minket, hogy kiabálva is alig tudtunk szót érteni egymással az autóban-azóta is látszik az autó tetején az „áldás" nyoma!
06.21.Csütörtök: irány Salzburg. A hölgykoszorú fele- nejem-a Mozart-házra szavazott, én a két gyerekkel „városnéztem", amíg ránk nem szakadt az ég. Ez nagyjából másfél órát jelentett. Mivel nem is akart elállni, korán hazaindultunk. Félútig sem értünk, kisütött a nap. Ilyen a formánk.
06.22.Péntek: Grossglockner-panorámaút -gyönyörű látvány/ csak nem olyan hidegben és felhőben, mint amihez szerencsénk volt! /. A Ferenc József kilátónál kb. 4°volt, olyan széllel, hogy nem mertünk a korlát közelébe menni. A Grossglockner-csúcsot nem láttuk a felhők miatt,pedig fagyoskodtunk érte legalább két órát. A Hochtor-nál meg hirtelen befelhősült a hegy, szó szerint éppen csak a következő vonalat láttam az úton. Lefelé menetben sorban előzgettek a kerékpárosok-ők biztos ismerték az utat.
 06.23. szombat: hazafelé „kis" kerülőt tettünk még Mariacell felé.

 Sokat számolgattam, hogy váltsunk-e Karintia-kártyát, de végül is sokkal több programot kellett volna belepréselni egy hétbe, hogy megérje.

 Balu

 Képek itt: 

https://goo.gl/photos/9xU5FrD5mHxsed78A

 Kapcsolat:

 balufamily13@gmail.com

 

 

 


  

#2391 Golf und Ferienclub Amadeus

 Braeuleiten 8., Radstadt

 Ausztria

 47°23'15,6"N,13°27'58,4"E

 2008.06.28.-07.05.

  

Jégbarlang, gleccser, szurdok...Ausztria

  

Tekintettel az utazási költségekre, újból egy közeli célt választottunk-amúgy meg szeretek nyáron hógolyózni.

 Utazás: autóval, Rábafüzes-Graz-A9-Liezen-B320-Radstadt. Kb. 470 km., nagyon kényelmesen hét óra alatt. A nagyon kényelmes nálunk azt jelenti, hogy min. három -inkább kettő- óránként megállunk egy negyedórára, a megengedett sebességhatárokat pedig kínosan betartom / inkább sörbe fektetek, mint büntetésbe /-így persze hosszadalmas az utazás.

 Üdülő és környéke: egy hálószoba, fürdőszoba, tároló, egy légtérben a konyha-étkező- nappali /kinyitható duplaággyal/. A teraszról panoráma Radstadt óvárosára.  Amúgy roppant elegáns sporthotel, úgy tűnt, kicsit le is nézik az egyszerű önellátós csereüdülőt. A recepción kifizettettek velünk egy klubkártyát, amiről nem tudtuk meg soha, mire jó! - Egyazon recepción kétféle üdülőkóddal lehet bejelentkezni /-#2391, #C204/, két különböző épületben történik az elhelyezés, az előbbihez jár a medence ingyenes használata. A csere-visszaigazolásunkon még a 2391-es kód szerepelt, de a Ferienclub Amadeus megnevezés (mostani kódja a C204 ). Elhelyezést viszont Chalet Zauberflöte szerint kaptunk.( 2391 ) Akkor hol is nyaraltunk? Mindenesetre a medencét nem használhattuk ingyen.-

 Bevásárlás: a faluban több szupermarket is van./ Billa-Spar-Penny/

 Látnivalók: rengeteg programot lehet összeszedni egy kis internetes keresgéléssel.

 Ami tervben volt, de kihagytuk:
-Dachstein Skywalk-kilátó és jégpalota (kimaradt, a recepciós hölgy nem akarta érteni, hogy mit keresünk- nem igazán voltunk szimpatikusak neki!),-Weisssee-gletscherwelt /ez a mi hibánkból maradt el /. 

 És amit láttunk:
06.28.Szombat: honfoglalás után séta Radstadt óvárosában. Történelmi ihletettségű séta: a régi városfal mellett vezető sétányon bizonyos távolságokban a város életét meghatározó évszámok vannak felfestve,mellettük táblán a rövid ismertető szöveg.  
06.29.-Vasárnap: ragyogó napsütés, irány a Grossglockner. Idén kegyes volt hozzánk az időjárás, egész nap nyár volt. Felmentünk az Edelweisspitze-kilátóhoz-2571 m magasan ameddig ellátsz, havas csúcsok vesznek körbe./Tavaly olyan felhő ereszkedett ránk, még az utat sem láttuk./ Utána a Ferenc József kilátó: alattad a Pasterze-gleccser -mintha tavaly óta is fogyott volna-, szemben a Grossglockner 3800m-es csúcsa. Az ún. „Zergemenedék-ösvényen" elsétáltunk a gleccserrel párhuzamosan a „Wasserfallwinkelkees" nevű kilátópontig. Pólóra vetkőzve. Persze 2500m felett minden időjárásra fel kell készülni! /Tavaly olyan időnk volt, hogy pulóver+kabát ellenére összefagytunk./ Érdemes időt szánni erre a túrára, leírhatatlan élmény: a keskeny ösvényen még több helyen is hófoltokon másztunk át, alattunk végig a gleccser, a hóhatárhoz közeledve mintha fehéredne is-a kilátó alatt elég koszos szürke!-, balról a Grossglockner-csúcs, szemben a Johannisberg hólepelben-alakra kissé emlékeztet a Somló-hegyre.
06.30.-Hétfő: sóbánya Hallein-Bad Dürnbergben.  Akkor még nem volt magyar nyelvű idegenvezetés, így csak imitt-amott értettük a történetet, de így is érdekes volt. Már lehet bérelni magyar nyelvű „idegenvezető-gépet" / audioguide / 2Eu-ért, biztos megéri!
07.01.-Kedd: Krimml-vízesés. Elképesztő-lenyűgöző-fantasztikus-csodálatos: szabadon választott. Felmentünk a legfelső vízesésen is túlra, bő két órás túra. Lépten-nyomon megálltunk fotózni. Lefelé valahogy sokkal gyorsabban haladtunk. A lejtős úton kívül segítette a gyors haladást a menetrend szerint érkező délutáni eső is. 
07.02.-Szerda: Liechtenstein-klamm. Rengeteg ilyen „látvány" szurdok van, állítólag az a legszebb. Tényleg szép. Sziklafal jobbról-balról, alattad a rohanó patak. Van olyan része, ahol nem látni a fejed felett az eget, csak sziklát ott is. Jó szokásunk szerint a délelőttöt ellustultuk, csak ebéd után indultunk el. Szerencsénkre ma is éppen visszaértünk az autóhoz a délutáni eső érkezésekor.
07.03. Csütörtök: délelőtt lovaglás a lányomnak-elegáns lovarda, „elegáns" áron.  Délután Werfen, újabb barlang, ezúttal jégből. Már a megközelítése is látványos: rendkívül meredek felvonóval a hegy derekáig, onnan még egy kb. negyedórás kaptató a szikla peremén kanyargó ösvényen. Pulóver, hosszú nadrág, kabát, sapka: erősen ajánlott. A túra kb. egy órás, -5°ban. Láttunk olyan látogatót, aki sort-póló- papucs összeállításban próbálkozott-a huszadik méterig, aztán feladta. Pedig ez szintén egy csoda: a barlangban körbejárunk egy gleccsert, még egy kicsit benne is vagyunk.
A szemközti hegyen van egy „látványvár"/Hohenwerfen /, persze sokkal alacsonyabban, akit érdekel, azt is érdemes megnézni, mi kihagytuk.
07.04.Péntek: Hallstatt, a hegyoldalba épült városka. Órák hosszat csavarogtunk a szűk utcácskákon, ebédelni beültünk egy öreg vendéglő teraszára. -Van itt egyáltalán „fiatal" épület?-A 6,5 Eu talán kicsit húzós volt-akkori árakon- a fél zónaadagnyi pisztrángért, de az íze..!
Az időjárásról: minden nap 17 órakor tea helyett eső-ettől zöld az Alpok!-, de a komolyabb fajtából. Félelmetes tud lenni a hegyek között ide-oda verődő égzengés, de ugyanakkor szép is-ha időben sikerül legalább az autót elérni. Mentőöv: zsebbe hajtogatható esőkabát.
Salzburgerland-kártya: nem váltottuk ki, ugyanis a legérdekesebb- értsd legdrágább- látnivalókhoz nem ad kedvezményt. Persze ha valaki minden felvonóval utazik, naponta elmegy valamelyik fürdőbe és még Salzburgra is van egy napja, annak érdemes megfontolni.
07.05. Szombat: hazafelé az Enns folyó völgyében,"szokás" szerint Mariazell érintésével jöttünk.

 Balu

 Képek itt:

 https://goo.gl/photos/PFvY7g1FV6cudv4e8

 Kapcsolat:

 balufamily13@gmail.com

 

 

 


  

#3713 Mondi-Holiday Bellevue

 Bad Gastein, Karl-Heinrich-Waggerl str. 9.

 Ausztria

 47°06,885’ N, 13°07,98’ E

 2011.07.09.-07.16.

  

Grossglockner, Krimml, sóbánya...Ausztria

 Ismét Ausztria, ismét a hegyek. Én még nem untam meg.
Idén nem a gyerekekkel, hanem szüleimmel mentünk nyaralni,
ami látnivaló nekik újdonság volt, az nekem ismétlés - a jóból sosem elég !
 

 Utazás a -részben-már bejáratott útvonalon: Körmend-Graz-Liezen-Radstadt-a Salzach völgye-Bad Gastein. A ViaMichelin szerint ez 540 km. és 7 óra. A mi száguldozásunkkal pont 9 óra lett.

 Üdülő és környéke: a Gastein-völgy végében, a hegyoldalba épült ,,szálloda-város". Igen szűk és meredek utcák, parkolni a szálloda saját parkolójában, vagy az APCOA parkolóházban lehet. A szállodát végül is könnyen megtaláltuk: addig kell menni a főúton, míg egy S kanyar közepén tér-szerűen kiszélesedik az út. / Az út baloldalán van a " Boszorkányház" című étterem. / A főút megy tovább jobbra, balra-egyenesen- egy széles utca, a kettő között egy nagyon keskeny egyirányú utcácska. Ezen kell tovább menni kb. 200m.-t.
Az elegáns recepció a szálloda főépületében van. Négy épületből áll, de a II. emelet magasságában üvegfolyosók kötik össze az épületeket. Így épületen belül lehet eljutni bárhonnan az uszodába-mi kihagytuk, rajtam kívül senki nem hozott fürdőruhát. A szállásról: egy légtérben a konyha-étkező-nappali, a nappali szekrényében rejtőzik két kihajtható ágy. Az étkezőből nyílik egy közlekedő, abból balra egy hálószoba két ággyal, jobbra fürdőszoba káddal, dupla mosdóval, wc-vel. A nappaliból nyílik még egy külön wc. A szállásunk a recepcióhoz képest a -1. szinten,a város felől nézve a 2. emeleten van.

 Bevásárlás: a szállodától 8-10 perc sétára van egy kétszintes Spar-áruház, a városközpontban számtalan ajándékbolt.

 07.09.szombat: a szoba elfoglalása után kis esti séta a belvárosban. A szálloda előtt-alatt lévő kerthelységben éppen esti komolyzenei koncert, könnyed nyáresti darabokkal, belépődíj nélkül.

 07.10. vasárnap: kényelmes délelőtti szöszmötölés után a Lichteinstein-klamm volt a mai úticél.

 07.11. hétfő: mivel az időjárás-előrejelzés szerint kedden, de legkésőbb szerdán többnapos eső érkezhet, irány kedvenc utam, a Grossglockner-szerpentin. Az időjárás megint új arcát mutatta a hegyen-harmadszor vagyok itt. Alapvetően napsütéses az idő, de a hegycsúcsok csak pillanatokra bújnak ki a felhők közül-az igazán magasak egy pillanatra sem. Az Edelweisspizz-kilátóról csak lefelé van panoráma, szinte fejmagasságban van a felhőalap. A Ferenc József-kilátónál sem jobb a helyzet: a Grossglockner csúcsa egész nap felhőben maradt. Alattunk a gleccser egyértelműen fogyott tavalyelőtt-előtt óta-tíz év múlva vajon hol lesz a gleccsernyelv?
Mivel szüleimnek nem igazán ,,ízlett" a 2500m-en lévő-nem lévő-levegő,kénytelen vagyok Heiligenblut felé lejönni a hegyről-lefelé kaptunk egy kis jégesőt: üdvözlet a hegyektől. Mivel elég későn volt, meg sem próbáltuk elérni Mallnitznál az utolsó vonatot, így viszont hatalmasat kellett kerülni.-Téves volt az információm, még este 10 körül is megy vonat!-

 07.12. kedd: kihasználva, hogy a beígért eső késik, irány Krimml, a vízesés-csoda. / Ma kellett volna a Grossglocknerre menni egész nap alig volt felhő az égen!/

 07.13. szerda: helyi hagyományőrző vásárt hirdettek erre a napra, délelőttre ezt terveztük. Nem olvastam elég gondosan el a plakátot: csak délután pakolt ki néhány árus: saját termelésű sajt, lekvár, gyógynövényes teakeverékek, saját készítésű bőr-, szőrme-, kristálytárgyak, szuvenírek-többre számítottam. Mire végigjártuk, megérkezett az eső-el sem állt szombatig.

 07.14. csütörtök: hova lehet menni, ha egész nap szakad az eső? Fedett helyre, például ( só- ) bányába:irány Hallein-Bad Dürnberg. Idén kértünk magyar nyelvű ,,idegenvezető gépet"- nem sokat ér, Igen szűkszavúan meséli el a látnivalókat!

 07.15. péntek: szakad, mintha dézsából öntenék, egész nap. Nem is mentünk sehová. Délután kicsit csillapodott az eső, elmentünk Böcksteinbe, felderíteni , hogyan vonatozzák át a hegy alatt az autókat, másnap ez úton kívántunk távozni. Hazafelé még beugrottunk a boltba, maradék aprónkat ajándékba fektetni. Képeslapok, akciós Mozart-termékek / golyó, tallér, likőr /, férfiaknak helyi párlatok. Nem helyi párlat, de megérte: 7*-os Metaxa kb. 4.000 Ft., Hennessy kb. 7.000 Ft.

 07.16. szombat: utazás hazafelé vonattal a hegy alatt, autóstól. 
- 17 Eu/autó, az utasokkal együtt. - 
Ezek a ,,sógorok" még vasutat sem tudnak építeni: legalább tucatnyi autószállító kocsi+egy emeletes személyvagon, úgy elindult, hogy egyetlen rántást-döccenést sem éreztünk! De menet közben sem volt semmi ütemes csattogás, rángatás, dülöngélés, csak a menetszelet lehetett hallani!
A hegy túloldalán szinte más országba érkeztünk: nem esett az eső! Útközben megnéztük közelről a Reisseck-hegyivasutat-megvolt nélkülünk is. ( 2007. St. Lorenzen ob Murau beszámolóban írtam róla.)
Klagenfurthoz érve kisütött a nap, örömünkben megálltunk két-három órára a Minimundusnál-szintén a fenti beszámolóban olvashatsz róla.
 

 Balu

 
 Képek itt:

 https://goo.gl/photos/X8zpF6iFEAF9mn5GA

 

Kapcsolat:

 balufamily13@gmail.com

  

 

_______________________________________________

 

 # 1413 Schloss Grubhof

 St.Martin bei Lofer

 Ausztria

 2014.07.19. - 07.26.

 (-Megjegyzés: 2016.09.hónapban NEM szerepel az RCI listáján!-) 


Egy főúri nyaralás

 

Újra utazunk, "kivételesen" Ausztriába.

 Útvonal: A1 West Autobahn Salzburgig. Itt már a kijárónál ki van táblázva: Lofer. 

 A faluba érve tábla jelzi, hol kanyarodj a "Schloss"-hoz. Tévedj el!

 Kényelmes autópálya tempóval kb. 600 km, 7 óra.

 

A kastély: kicsit kiábrándító, eléggé lelakott. Az eredetileg visszaigazolt lakosztályt nem kapjuk meg, a terasz kőkorlátja leomlott-szerintem nem idén.

 Wi-Fi: 10Eu/hét, reggel 7-től este 7-ig, lassú. A prospektusban bemutatott étterem nem működik, a kastély mögötti kempingben van a legközelebbi.

 Bevásárlás: pár perc séta a Billa, kicsit messzebb Spar.

 A kastély kapuja előtt önkiszolgáló benzinkút.

 

A heti programokról pedig kedves vendégünk értekezik.

  

Családi nyaralás, meghívottként értekezve 

  

Egy gyönyörű hét Ausztriában.

 Szombat reggel -öten bezsúfolódva a Fiatba- nagyjából az indulás tervezett idejében rajtoltunk el. Az út egyébként a körülményekhez képest kényelmes volt, hol aludtunk, hol a tájat csodáltuk az első ülésről.  Nagyjából hét óra alatt meg is érkeztünk a majdnem-saját és majdnem-külön bejáratú Schlossunkba St Martin bei Lofer falucskában. Egy egész lakosztályt kaptunk, és talán mondhatom azt, hogy mindenki kedvencei a festmények voltak, amik nem csak a falat, de még a plafont is díszítették. Az ágyunkból pont a szemben lévő hegyre láttunk rá, meg az égre, meg a mindenhol zöldellő fenyőkre. Az ottlétünket kellemesebbé tették az egyébként nagyon kedves takarítónők, akik notóriusan ágyaztak újra, szellőztettek és helyezték át a szemetest… ó, a szép emlékek! Kacsintás

 Délután egy kis környék- (és Billa-) felfedező sétát tettünk, ezzel készülve a másnapi Grossglockner (azt hiszem, így írják) megmászáshoz.

 Vasárnap a reggeli nutellás kenyér után útnak indultunk a kanyargós szerpentinre, és a (Ferenc József?) kilátóba. Felfelé mi kényelmesen nézegettünk ki az autóból, néztük a tájat, a havas hegycsúcsokat és a zöld völgyeket, na meg a felfelé motorozó, bicikliző és futó(!) sportembereket. Az Edelweissspitz-kilátóból csodaszép látvány tárult elénk. Körben mindenhol hatalmas fehér hegycsúcsok, egy pesti (és félig-meddig alföldi) lánynak lenyűgöző volt ez a hatalmasság. Útközben kibújt belőlünk a gyerek, megálltunk hógolyózni a nyár közepén egy szál ujjatlan felsőben és szandálban. Ezután indultunk a Grossglocknerhez, megnézni a gleccsert. Egészen eddig gyönyörű időnk volt, a gleccsernél kapott el minket az eső. A fiatalok és erősek voltak csak kaphatók arra, hogy lemásszanak, ki tudja, hány száz méterre a gleccser aljához – ami 5 évenként ki is van táblázva, hogy mennyit olvadt. 50 év alatt úgy elfogyott a gleccser, mintha a jégkockákat forró teába dobtuk volna. Mi addig külön utakon jártunk, végigsétáltunk egy (aranybányából kialakított ?-inkább aranybányává alakított) kedves kis barlangrendszeren. A barlangból kiérve teljesen olyan érzés fogott el, mintha nem is a Föld nevű bolygón lennék, hanem valami sci-fi díszletben, annyira furcsa volt az a nagy szürkeség, a sok kő és a gomolygó esőfelhők.
A nap megkoronázásaképp meglátogattuk hazafelé a fürdővárost, Bad Gasteint (szintén nem tudom, hogy jól írom-e). Az odaút a hegy belsején keresztül vezetett, az autónk is velünk utazott egy vonaton. A fürdővárosban a szintkülönbségek és a gyönyörű (és hangos) vízesések voltak a legérdekesebbek. A hotel főbejárata ötven-méterrel volt feljebb, mint a hotel másik oldalon levő bejárata. Közvetlenül a vízesések melletti hotelszobákban pedig valószínűleg a vízhajtó-kúrán résztvevő embereket ápolják.

 Másnap, hétfőn pihentünk és barlangásztunk egyet a közelben. A barlang a vízeséseitől és a csuklásomtól volt hangos. Volt ott minden: barlangi patkány, kis zöld növényke, ami a barlang sötétjében is utat tört magának és a kis életének, 70 méteres szintkülönbség, sok lépcső és magas páratartalom. Mindez egy nagyon szépen kivilágított, hangulatos barlangrendszerben. Még én is kedvet kaptam (volna), hogy felfedezzem a turisták által be nem járható ösvényeket.

 Kedden elmentünk vízesés-nézőbe (Krimml). Hatalmas volt, és az aljánál, ahol az az iszonyú mennyiségű víz becsapódott, mindenünk átnedvesedett egy szempillantás alatt. Ha 30 fok lett volna, valószínűleg ki sem lehetett volna minket robbantani a hűs permet alól. Így ázott verébként másztuk meg a vízesést követő szerpentint, időnként megpihenve egy-egy kanyarban. Rengeteg turista volt itt is, gyönyörű és lenyűgöző volt a látvány. Az ember lánya tényleg ilyenkor érzi át igazán azt, hogy mennyire kicsik vagyunk, és hogy mekkora ereje van a természetnek. A történet extrája, hogy a túracipőm levizsgázott víztaszításból, ugyanis sikerült belecsúsznom egy patakocskába. Ez után a bukás után még viccesebb volt nézni, hogy a többi turista közül ki választja az én utam, és ki pottyan bele ugyanoda, ahova nekem is sikerült (sokan!). Pénz beszél

 Szerdán Salzburg városában sétálgattunk, körbejártuk a piacot, kóstoltunk eredeti osztrák perecet, illatoltuk a tízféle sültkolbászt, láttunk plafonig érő vízipipát, nagyon tehetséges utcazenészeket. El is áztunk néhányszor, de úgy sütött ki a nap egy-egy zápor után, mintha mi sem történt volna. Megpihentünk egy jó kis sörözőben, nagyon jólesett a finom, könnyű citrusos sör a séta után.

 A csütörtöki nap is városnézős volt, a női szekció München belvárosában sétálgatott. Az urak addig a BMW múzeumban csodálták a jobbnál jobb, drágábbnál drágább, gyönyörű, egyedi autókat. Mi addig andalogtunk München óvárosában, fagyis kávécsodákat ettünk, boltoztunk, beszélgettünk nagyokat, magunkba szívtuk a város hangulatát. A Hofbrau népi sörfőzde és egyben kocsma/vendéglátóipari egység több száz éve szolgálja ki a kikapcsolódni vágyó városiakat. A hely befogadóképessége nagyjából 6000 fő körül van. Amikor mi jártunk ott, szintén zsúfolt volt: mindenki csülköt evett főtt krumplival, mellé az elmaradhatatlan Hofbrau sört itták. Menzaszag és otthonosság keveredett egymással. És kipróbáltuk a német metrót. Ügyesek voltunk, és nem keveredtünk el a különféle színű U és S vonalakon!

 Pénteken a Lichteinsten-klamm (szintén kérdéses, hogy írják) szurdokot látogattuk meg. Sajnos itt, a második oldal végére úgy érzem, hogy a nyelvi eszközeim nem elég kifinomultak és nem tudok ahhoz elég szabatosan fogalmazni, hogy a sokadik napi szépséget úgy tudjam átadni, hogy az még nem az unalomig ismételt. Mégis csak azt tudom mondani, hogy gyönyörű és lenyűgöző volt végig sétálni a szurdokon, ami egy újabb vízesésbe torkollt. Azt a vízesést megbabonázottan bámultam, hogy az egy-egy adag víztömeg milyen erővel hullik alá, és hogy csapódik be. Ismételten átjárt az érzés, hogy milyen kicsi vagyok, és hogy a világ, a természet körülöttem milyen hatalmas és milyen gyönyörűségeket tud megteremteni.

 Szombaton eljött sajnos a hazautazás napja. Kicsit sajnos, kicsit nem, mert még visszafele tettünk egy kerülőt a (párom után második Zavarban van ) nagy szerelmem, Hallstatt városa felé. Ha tehetném, még most, két hónappal később is ott ülnék a zöld füvön a Hallstatter-see kristálytiszta vizét bámulva, lábat áztatva, szemben a mesebeli kastéllyal. Ki is választottuk, hogy melyik kis házikót szeretnénk megvenni, ha egyszer nagyon sok felesleges pénzünk lenne, amit nyaralóra költenénk el. Nekünk is lenne egy mohával meg mindenféle kövirózsa-féle növénykével beborított székünk a kertben, mint ahogy azt ott láttuk, lenne macskánk, és egy kis csónakunk. A városkának egyébként tényleg mesebeli hangulata van, nekem kicsit misztikus is, de lehet, hogy csak a temetkezési szokásaik miatt. Ugyanis annyira kevés az a terület, amit temetőnek lehet használni, hogy meghatározott időszakonként kiássák a sírokat, és a maradványokat kifestve, kidíszítve elhelyezik egy kis kápolnában, ami mintha így csontokból épült volna fel. (Itt régebben jártam, pontosan 2000-ben, 10 éves kislányként.) Egyszerre gyönyörű, megdöbbentő, bizarr és természetes. Tehát ebben a városkában tölthettünk el újabb pár órát, mielőtt hazaindultunk volna.
Az egy hetes nyaralás, kikapcsolódás után este 10 óra körül érkeztünk haza, és rávetettük magunkat a „Buszos Mama” isteni rizses husijára, uborkasalátával. Hatalmas élmény volt ez az egy hét, minden percét élveztem vagy ezért, vagy azért… Köszönöm, hogy elmehettem!
 

 -Én is köszönettel tartozom kedves útitársunknak, hogy az élménybeszámoló-írást átvállalta!

 

Balu

 

Kapcsolat:

 balufamily13@gmail.com

 Képek itt:

 https://goo.gl/photos/vEarvBfC4ChGnZ2V8

 

 Amíg az oldal tulajdonosa nem helyez el itt tartalmat, addig a mai napi leglátogatottabb oldalak listája jelenik meg!

KIEMELT, REKLÁMMENTES OLDALAK

1. Csikós Vendégházak

► Apartmanok, vendégházak, szállás ajánlatok Zamárdiban, és környékén

csikosvendeghaz.hupont.hu

2. Minou Ballet Táncstúdió - balett, balettgimnasztika, stretching mindenkinek

► TANC MINDENKINEK. Klasszikus és modern balett, gimnasztika és stretching. Kezdőtől a középhaladóig.

cdbalettiskola.hupont.hu

3. CNC FAFARAGÁS

► Domború egyedi faragás minták. Faragott bútor, bútorajtó, pinceajtó, cégérek, cégtáblák, egyedi ajándékok készítése. Saját elképzelés megvalósítása. Brunner András Email: brunnerwoodwork@gmail.com Telefon: +36 30 359 5624

cncfafaragas.hupont.hu

4. Naposcsibe, napos gyöngyös eladó, csirke, házi csibe a vésztői keltetőből

► Üdvözlöm a vésztői baromfi keltető oldalán, ajánlatunk: hagyományos háztáji fajták, farm fajtaváltozatok, vörös, sárga, tarka, kendermagos, kopasznyakú, tojó, vörös és fehér húshibrid naposcsibe rendelhető

csibekelteto.hupont.hu

LEGLÁTOGATOTTABB OLDALAK (MAI).

HuPont hirdetési rendszer

1. Coinmoin BTC. How to earn bitcoin?

► Coinmoin BTC. How to earn bitcoin?

coinmoin.hupont.hu

2. ___ KÓTAJI KERÍTÉSGYÁRTÓ ___ MINDEN GYÁRI ÁRON !!!

► A DRÓTKERITÉS A LEGOLCSÓBB KERITÉS A VILÁGON. AMI SZÜKSÉGES HOZZÁ AZT NÁLUNK MEGTALÁLJA A-Z -ig. FÉM, ÉS BETON KERÍTÉSOSZLOPOK, HORGANYZOTT, ÉS ZÖLD DRÓTHÁLÓ, BETON LÁBAZATI ELEMEK, 3D-s KERÍTÉSPANELEK, ÉS KIEGÉSZITŐK.

kerites.hupont.hu

3. Ingatlanpiacról minden (elemzések, stratégiák, országosan és Budapestről)

► ingatlan, ingatlanvásárlás, ingatlaneladás, ingatlanpiaci elemzés, CSOK-os eladó budapesti ingatlanok, CSOK-os eladó Budapest környéki ingatlanok

ingatlanpiaci-elemzo.hupont.hu

4. ZEMPLÉNI TÁJAK CSODÁLATOS KÉPEI, IDÉZETEK,VERSEK,KÉPEK

► ZEMPLÉN,AHOL A CSEND KEZDŐDIK! "Bízd magad barátokra. De sose vedd a barátság kincsét magától értetődőnek". Stephanie Dowrick

elvonultan.hupont.hu

5. Álomfejtés

► Az embereket ősidők óta foglalkoztatják álmaik.Honnan erednek ezek a múló misztikus képsorok?Vajon mit jelentenek? Itt megtalálod a válaszokat,és az álomszótár segít az álom megfejtésében.

alomfejtes.hupont.hu

6. Nem minden Fekete-Fehér

► Figyelmeztetés!!! Fiúk kizárva! Nem minden fekete-fehér, még ha ez az oldal az is! XD

olvaso-oldal.hupont.hu

7. Nézz körül!Ha van kedvenc sztárod énekesed akkor ez a te oldalad

► Ezen az oldalon sztárokat,énekeseket találsz,olvashatsz róluk.

hiressegek.hupont.hu

8. PRODUCATOR DE GARDURI KOTAJ

► GARDUL DIN PLASĂ DE SÂRMĂ ESTE CEL MAI IEFTIN GARD DIN LUME. LA NOI GĂSIŢI TOATE ELEMENTELE NECESARE, DE LA A LA Z. ŞI CE ESTE MAI IMPORTANT : TOTUL LA PREŢ DE PRODUCĂTOR !

gard.hupont.hu

9. HATODIK NAPON

► ELÉRHETŐSÉG: pales17@freemail.hu TOVÁBBI OLDALAIM: http://hajnalhasadas.hupont.hu/, http://napcsillag.hupont.hu/, http://csillagszeme.hupont.hu, http://csillag-szeme.hupont.hu, http://o-megacsillag.hupont.hu/, http://palesnapes.hupont.hu/

hatodiknapon.hupont.hu

10. GTA San Andreas

► Minden, amit tudni kell a GTA-ról! Kódok, módok, végigjátszás és egyebek! :)

gta-sandreas.hupont.hu

11. Névnapi verses köszöntők, képeslapok - Pál Júlia tollából

► Különleges, verses névnapi köszöntők, képeslapok, nevek jellemzése, jelentése, saját versek

nevnapikoszontok.hupont.hu

12. MaTi-CaR ALKATRÉSZEK ELÉRHETŐ ÁRON MISKOLCON....

► Új, utángyártott, és gyári alkatrészek elérhető áron Miskolcon. Minden autótípushoz: ALFA/AUDI/BMW/CITROEN/CHEVROLET/DAEWOO/FIAT/FORD/HONDA/KIA/LANCIA/LEXUS/MAZDA/MITSUBISHI/NISSAN/PEUGEOT/RENAULT/SAAB/SEAT/SKODA/VW alkatrészek elérhető áron..

alkatreszekmindenautohoz.hupont.hu

13. Angol nyelvkönyv - azoknak akik szeretnének IGAZÁN jól angolul!

► Sokszor belefogtál már az angol nyelv megtanulásába, de mindig elakadtál? Megvan a megoldás! Ez a nyelvkönyv meg tud tanítani angolul.

angol-nyelvkonyv.hupont.hu

14. HÁRMASHATÁRHEGYI SPORTREPÜLÉSÉRT ALAPÍTVÁNY

► A sportrepülők és egyesületeik érdekvédelmi szervezete. Közhasznú szervezet. Alapítva 1990-ben.

harmashatarhegy.hupont.hu

15. GLUTÉNMENTES ÖVEZET

► Hogyan fogyhatsz 50 felett glutén-és laktózmentes diétával?

glutenmentesreceptek.hupont.hu

16. Demi Lovato & Titanic

► Ha imádod a Titanicot és Demi Lovatot mint én akkor itt a helyed!!!

hannahszandi.hupont.hu

17. Örömhír

► „Jézusom, bocsásd meg nekem mindazt a fájdalmat, amit Testednek, Igédnek és Istenségednek okoztam.” Uram Irgalmazz, Krisztus Kegyelmezz! Szentlélek Védelmezz!

oromhir.hupont.hu

18. PRO-SPORT

► Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

pro-sport.hupont.hu

19. Nagymamám konyhájából

► receptek a kredenc mélyéről

nagymamamkonyhajabol.hupont.hu

20. ~ BÖLCSELET ŐRZŐK ~

► “ ….NEM AZT MONDOM AMIT HALLANI AKARSZ ....HANEM AZT AMIT HALLANOD KELL...EZ SOKSZOR KIBILLENT MAJD AZ EGYENSÚLYODBÓL, MERT TÖBBNYIRE NEM LESZ ÖSZHANGBAN AZ ISMERETEIDDEL, A KÉNYELMEDDEL S AZZAL AMIT JELENLEG A VILÁGRÓL VAGY ÖNMAGADRÓL HISZEL ..."

bolcseletorzok.hupont.hu

21. A homo digitalis kora

► A homo digitalis, vagyis a modern kor embere a tér és idő szabadságát kapta meg az új évezredben. Ott áll egy forradalmian globális változás küszöbén, ami olyan változásokat generál, mely kétségkívüli hatással lesz az emberi kommunikáció jövőjére.

homodigitalis.hupont.hu

22. Szélvédőjavítás, szélvédő javítás Budapest

► Szélvédő javítás Budapest és szélvédő csere 06 70 602 6000, akár 4000 Ft-tól, helyszíni kőfelverődés javítás hétvégén is!

szelvedojavitasa.hupont.hu

23. Schwarenberg kennel, szálkás-, hosszú- és rövidszörű tacskók

► Kaninchen, törpe, standard tacskók minőségi tenyészete.

schwarenberg.hupont.hu

24. MaTi-CaR Alkatrész- Koreai és Japán autóalkatrészek elérhető áron Miskolcon

► Gyári-, utángyártott Koreai és Japán alkatrészek elérhető áron Miskolcon! CHEVROLET/DAEWOO/DAIHATSU/HONDA/HYUNDAI/ISUZU/INFINTI/KIA/MAZDA/MITSUBISHI/NISSAN/TOYOTA

japanautoalkatresz.hupont.hu

25. Bio vetőmagok saját kertemből

► Teremtés Könyve 1/29. „Nézzétek, nektek adok minden növényt az egész földön, amely magot terem és minden fát, amely magot rejtő gyümölcsöt érlel, hogy táplálékotok legyen". Én hiszek és bízok a Természetben. És Te?

biovetomag.hupont.hu

26. Sicambria-Alba Regale-Fehérvár, Buda Vetus-Ősbuda-Óbuda

► Királyi fehér fővárosunk Sicambria, Alba Regalis, Fehérvár, Buda Vetus, Ősbuda azaz Óbuda, Szűz Mária sziget, Veteri Pest-Antiqua Pest ősi városaink és múltunk eltitkolt történelmünk kutatásával és feltárásával foglalkozó oldal

albaregalis.hupont.hu

27. Kasza Tamás, Lezárás Specialista Oldala

► Ha már értékesítesz, akkor keress vele pénzt is, ismerd meg a lezárás 13 lépését. www.lezarasspecialista.hu

lezarasspecialista.hupont.hu

28. KÓTAJSKÉ CENTRUM VÝROBY DRÔTENÉHO PLETIVA, A BETONOVÝCH

► DRÔTENÝ PLOT JE NAJLACNEJŠÍ PLOT NA SVETE. HOCIČO BUDETE K TOMU POTREBOVAŤ, U NÁS NÁJDETE ÚPLNE VŠETKO. A ČO JE NAJDÔLEŽITEJŠIE: ZA VÝROBNÚ CENU!

novyplot.hupont.hu

29. Új szellem-kezdet

► A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

pyrrhus.hupont.hu

30. Egészségügyi tananyagok mindenkinek

► “A kialakult betegséget kezelni olyan, mintha az ember akkor kezdene kutat építeni, amikor már megszomjazott.”

egeszsegugy.hupont.hu

31. Dr. Estók Bertalanné Olivia honlapja

► Élményeim...

esolivia.hupont.hu

32. EGÉSZSÉG ÉS HÁZIPATIKA A TERMÉSZETBŐL FŰSZER - ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK HATÁSA

► HÁZIPATIKA oldalunkon olyan TERMÉSZETES megoldásokat ajánlunk, amelyek a BETEGSÉG megelőzésére, különböző BETEGSÉGEK és TÜNETEK házi ápolására, az EGÉSZSÉG megőrzésére szolgálnak. A TERMÉSZET MINDENRE AD MEGOLDÁST!

hazipatika.hupont.hu

33. Üdvözöljük Autósboltunk és Akkumulátor Üzletünk Honlapján

► Személygépkocsi, Motorkerékpár, Tgk., Munkagép, Hajó, Hobby akkumulátorok, alkatrészek széles választékával, és a környék legolcsóbb áraival várjuk kedves vásárlóinkat. Címünk: 2534 Tát Bécsi út 56 / CBA üzletsor 10-es út / Tel: 06-20-3-181-600

autosbolt-tat.hupont.hu

34. Vertikális és Horizontális szélturbinák Katalógusa. 2008 - 2018

► Vertikális és Horizontális szélturbinák szines Katalógusa a nagyvilágból. >>> Redaktion: Peter Borsanyi Techniker >>> Savonius-Balaton HUNGARY 2008 - 2018

savonius-balaton.hupont.hu

35. !!! Csak Hírességek !!!

► Ezen az oldalon csak hírességek találhatók! Jó szórakozást az oldal nézegetéséhez! :)

csakhiressegek.hupont.hu

36. Égi Vándor

► Állj meg Vándor, ne siess, itt is a Fényben jársz. Állj meg kérlek egy percre, míg e Fényre rátalálsz, és csak utána menj tovább. G. S. 1998.

egivandor.hupont.hu

37. Házikedvencek, szórakozás, és minden ami jó

► Sok szertettel köszöntök minden kedves látogatót az oldalamon!!! Remélem mindenki talál az érdeklődésének megfelelő leírást.

szandra-hannah.hupont.hu

38. NAPCSILLAG

► ELÉRHETŐSÉG: pales17@freemail.hu TOVÁBBI OLDALAIM: http://hajnalhasadas.hupont.hu/, http://hatodiknapon.hupont.hu/, http://csillagszeme.hupont.hu, http://csillag-szeme.hupont.hu, http://o-megacsillag.hupont.hu/, http://palesnapes.hupont.hu/

napcsillag.hupont.hu

39. Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább.

► "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még akkor sem, ha nincs benne semmi különös. Én én magam vagyok, és ez több annál, amit néhányan elmondhatnak magukról."

mindigvantovabb.hupont.hu

40. Elektromos kerékpárok legolcsóbban, garanciával. +36/70-329-4217

► E-bicikli, elektromos robogó, elektromos kerékpár, akkumulátor, garancia és folyamatos alkatrész utánpótlás.

elektromosbicikli.hupont.hu

41. Gyönyörű állatok

► Itt mindent meg találsz az állatokról

gyonyoruallatok.hupont.hu

42. MAGYAR Locsolótömlő, ipari tömlő, öntözés, kert, otthon

► locsolótömlő, kerti tömlő, szivattyútömlő, szívótömlő, tömlővég, tömlőösszekötő, tömlőcsatlakozó, szivattyú, gyorscsatlakozó, 1"-os gyorscsatlakozós rendszer, bilincs, szórófej, takaróponyva, szerelvény, Weekend Master, Master Extra, Master Plus, ATS

locsolotomlo.hupont.hu

43. Ybl Étterem

► Menü, A'la Carte étkezés, rendezvények, esküvők lebonyolítása!

ybletterem.hupont.hu

44. MINŐSÉGI ANGOL HASZNÁLTRUHA ÉS HOLLAND HASZNÁLT RUHA NAGYKERESKEDÉS

► ANGOL HASZNÁLT RUHA - HOLLAND HASZNÁLTRUHA - MINŐSÉGI BÁLÁS RUHA OLCSÓN, JÓ MINŐSÉGBEN KÖZVETLENÜL AZ IMPORTŐRTŐL

angolbala.hupont.hu

45. Erika-bútor Szalkszentmárton Lakberendezés-Lakástextil kiskereskedelem

► Teljes Lakberendezés,Román Bútorok ,étkezők,tálalók,konyha bútorok, ,Ágyneműk ,Paplanok,Párnák

erika-butor.hupont.hu

46. Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

► Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

lapfoldiketto.hupont.hu

47. Ágyi poloska irtás Budapest +36 70 415 6666

► Ágyi poloska irtása Budapest területén, garancia az irtásra, akár 24 órán belüli kiérkezéssel, környezetkímélő szerekkel +36 70 415 6666.

agyipoloskairtasbudapest.hupont.hu

48. Szórakozz jól!

► Ezen az oldalon vicceket olvashatsz,ami bearanyozhatja a napodat!

szorakozzjol.hupont.hu

49. i d é z e t e k *_*

► ... Örüllök h. Erre az oldalra Kattintottál! (: Ha idézeteket keresel vagy verset ha csak jól szeretnél szórakozni, akkor jó helyen jársz! (: Kellemes időtöltést, és gyere vissza máskor is! (: puszii♥

szomruidezetek.hupont.hu

50. Gyönyörű, festett mandalák

► Energetizáló, festett mandalák, amelyek lendületet adnak és segítenek céljaid elérésében. Hangulatossá teszik a környezetet, gyógyító erejük van. Mindig új erőt nyerhetsz, ha ránézel. Adhatod ajándékba, vagy lehet a sajátod.

mandalakeszites.hupont.hu

51. KÜLSŐ - BELSŐ AJTÓKILINCSEK ÉS FOGANTYÚK AKCIÓS ÁRON MISKOLCON...

► Audi, BMW, Chevrolet, Citroen, Dacia, Daewoo, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Isuzu, Iveco, Kia, Lancia, Mazda, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Saab, Seat, Skoda, Suzuki, Toyota, Volvo, VW minden, autótípushoz és márkához!!!

ajtokilincs-kulso-belso.hupont.hu

52. ABS Jeladók MaTi-CaR Alkatrész - ABS szenzorok elérhető áron Miskolcon...

► Új, utángyártott ABS jeladók; ABS szenzorok; KERÉKFORDULATSZÁM érzékelők, KERÉKFORDULATSZÁM jeladók szinte minden autótípushoz elérhető áron.....

absjeladokmindenautohoz.hupont.hu

53. Kávé ízü álomvilág

► Soha nem késő elkezdeni! Közel a hatvanhoz kezdtem el leírni gondolatokat, jegyzeteket készíteni , amik rögzítik az élet bizonyos pillanatait. Egy adott szituációhoz csak kevés fantázia kell és kész a mondanivaló. Érezd magad jól itt kedves Vendég!

kave-izu-alomvilag.hupont.hu

54. Finom ízek varázsa

► Sütemények és ételreceptek saját gyűjteménye

ki-suti.hupont.hu

55. Olcsó termőföld szállítás

► Akár 1 m3, olcsó termőföld szállítás Budapesten és környékén 06 30 90 30 300!

termofoldszallitasa.hupont.hu

56. NICS probiotikus táplálék-kiegészítők

► Élőflórás termékek.

probiotikus.hupont.hu

57. Müanyag öntőformák beton és műkő termékek készítéséhez

► Üdvözöljük honlapunkon! Cégünk 1999-ben az országban elsőként kezdte meg a kereskedést ezekkel a termékekkel. Az évek során folyamatosan bővítettük a választékot és ma már több mint 100 féle sablon áll vásárlóink rendelkezésére.

betonsablon.hupont.hu

58. TEGYÜK SZÉPPÉ A VILÁGOT!

► "Sokkal könnyebb változtatni azon, amit te teszel, mint azon, amit más tesz." Donald Walsch: Beszélgetések Istennel

tegyukszeppeavilagot.hupont.hu

59. SIK BÉLA RÁDIÓ GYŰJTEMÉNYÉNEK BEMUTATÁSA

► RÁDIÓMÚZEUM RADIOMUSEUM

sikbela-radio.hupont.hu

60. Kárpitos,RESTAURÁTOR 0670 594 8067 Deák Antal - Budapesten és országosan.

► Kárpitos - Bármilyen bútor KÁRPITOZÁS RESTAURÁLÁS- Budapest és környékén-Garanciával!Minőségi kárpit,szövet és bőrválasztékkal. Hívjon Bizalommal Országosan.

butorok-felujitva.hupont.hu

61. Pécsi chihuahua kennel-Mecseki Apróka

► Ez az oldal a chihuahua-ról szól.Történet, standard, tartás, ápolás, tenyésztés, tenyésztők itthon és külföldön, egészség-betegség, tévhitek, színek, genetika, eladás, jogi vonatkozás.

chihuahua.hupont.hu

62. Clara vagyok! Üdvözöllek Szeretettel!

► Csillogó,weboldal díszítő, glitteres képek,és még sokféle! Gyere kukk be! :) Ha meg tetszik valami nyugodtan viheted,vagy csak nézelődj.

klarika.hupont.hu

63. FRANCIA AUTÓALKATRÉSZEK - MaTi-CaR Alkatrészek elérhető áron Miskolcon....

► Gyári/Utángyártott/Bontott alkatrészek elérhető áron Miskolcon. CITROEN ALKATRÉSZEK-DACIA ALKATRÉSZEK-PEUGEOT ALKATRÉSZEK-RENAULT ALKATRÉSZEK-FRANCIA autókhoz alkatrészek elérhető áron..

francia-auto-alkatreszek.hupont.hu

64. tuti receptek

► Házisüteményektől a sós süteményeken, desszerteken át a fagylaltokig. A receptek feltöltés alatt

konyvesrecepteket.hupont.hu

65. MÉREGTELENÍTÉS REG-ENOR A TÚLSÚLY ÉS AZ ÖREGEDÉS ELLEN! RO VIZTISZTÍTÓK!

► BIOBOLT WEBÁRUHÁZ: TERMÉKBEMUTATÓ- ENERGIA MEGTAKARÍTÁSÁRA ÉS KÖRNYEZET VÉDELEMRE ALKALMAS TERMÉKEKET, TERMÉSZETES ALAPANYAGOKBÓL KÉSZÜLT TÁPLÁLÉK KIEGÉSZÍTŐKET KÍNÁLUNK! VÍZTISZTÍTÓK AZ EGÉSZSÉGÉRT!

meregtelenites.hupont.hu

66. •.••♥Picicsajszi oldala♥••.•

► Lesd meg a menüpontokat!Köszike.•.••♥Gyere máskor is! Puszika•.••♥ Szijja.•.••♥

sztarok-kepek.hupont.hu

67. Duguláselhárítás EGER 30/9674-167 Kiss András

► Ha baj van, a segítség azonnal kell! Megrendelésére a legrövidebb időn belül a rendelkezésére állunk. Duguláselhárítás szakértelmet kívánó feladat. Árainkat úgy alakítottuk ki, hogy Önnek a duguláselhárítás tényleg olcsó legyen.

dugulaserharitas-eger.hupont.hu

68. Érd info

► Minden információt ÉRDről az ÉRDi polgároknak és az ÉRDeklődőknek.

erd.hupont.hu

69. Dazer ultrahangos kutyariasztó

► Hatékony eszköz kutyatámadás elhárítására

ultrahangoskutyariaszto.hupont.hu

70. OPEL alkatrészek elérhető áron a MaTi-CaR Alkatrészeknél Miskolcon

► Gyári-, utángyártott Opel alkatrészek Miskolcon! Opel AGILA, ANTARA, ASTRA, CORSA, COMBO, FRONTERA, INSIGNIA, MERIVA, MOVANO, OMEGA, SIGNUM, TIGRA, VECTRA, VIVARO, ZAFIRA alkatrészek elérhető áron! Opel alkatrészek A-Z-ig!

opelhez-alkatreszek.hupont.hu

71. Naposcsibe, napos gyöngyös eladó, csirke, házi csibe a vésztői keltetőből

► Üdvözlöm a vésztői baromfi keltető oldalán, ajánlatunk: hagyományos háztáji fajták, farm fajtaváltozatok, vörös, sárga, tarka, kendermagos, kopasznyakú, tojó, vörös és fehér húshibrid naposcsibe rendelhető

csibekelteto.hupont.hu

72. BETEKINTÉS AZ ÓVODAI ÉLETBE - Goró Erzsébet óvónő

► " Gyermekkorunk jelei ott maradnak életünk helyszínein, ahogy a virág illata is ott marad a szobában, amit díszített" - Chateubriand

ovodaivilag.hupont.hu

73. KERTI JÁTÉK-Játszótér

► EU Szabványos Szabadtéri,Udvari és Közterületi Fa Játék várak Játszótéri eszközök,Egyedi tervezésű Játszóterek,Játszó udvarok és Játékok TELJES KÖRŰ KIVITELEZÉSE ENGEDÉLYEZTETÉSE 06-70-940-1795 kertijatekhj@gmail.com

kertijatek.hupont.hu

74. Díszfácánok, víziszárnyasok, díszludak, díszbaromfik gyűjteménye

► " Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik."

facanok-szarnyasok.hupont.hu

75. ☺Idézetek^^

► ...ahol el akarnak felejteni, ott leszel felejthetetlen :)

idezzeteek.hupont.hu

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 12
Tegnapi: 18
Heti: 236
Havi: 709
Össz.: 97 891

Látogatottság növelés
Oldal: Ausztria- 4 üdülő: -St.Lorenzen ob Murau; -Radstadt; - Bad Gastein;-StMartin bei Lofer
Üdülési jog tulajdonos vagy?Használod a csereüdülés lehetőségét?Neked szól! - © 2008 - 2018 - csereudules.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: udulojog csere - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »