Üdülési jog tulajdonos vagy?Használod a csereüdülés lehetőségét?Neked szól!

A timeshare a használó szemével.Élménybeszámolók, képek. Csereüdülés RCI cserével: Ausztriában, Spanyolországban, Olaszországban, Hollandiában, Kenyában...

 

  

#6756 Clubhotel am Kreischberg

 St. Lorenzen ob Murau, Kreischbergstr. 5.

 Ausztria

 47°06'0,1"N,14°05'11,7"E

 2007.06.16.-06.23.

  

Hegyek, vizek, ...Ausztria

  

Utazás: egyértelműen autóval, Rábafüzes-Graz-A9-S36-Scheifling-B96-Murau-B97-St. Lorenzen ob Murau útvonalon, kb. 400 km, nagyon ( !!! ) kényelmesen hat óra alatt.

  

Üdülő és környéke: egy hálószoba, fürdőszoba WC-vel, külön még egy WC, egy légtérben a konyha-étkező-hálósarok, terasz. Az üdülő három - egymással zárt folyosóval összekötött - faburkolatú épületből áll. Mi a főépületben kaptunk elhelyezést. A teraszról panoráma a szemközti hegyoldal sípályáira-persze télen. A felvonó nyáron is megy- elvileg, ezen a héten éppen karbantartás volt.  Az üdülőnek van egy kis beltéri medencéje, szaunával-nem jártunk benne. A falu felé sétálva van egy sörfőzde, nagyon jó a sörük, ezt ők is tudják-meglátod az árlapon. Maga a falu igazából két falu - St, Georgen ob Murau, St. Lorenzen ob Murau -, de teljesen ősszeépült.

  Bevásárlás: a faluban kis élelmiszerbolt, hitelkártyát nem fogadtak el. Általában ott vásároltunk, ahol kirándulás közben láttunk nagyobb szupermarketet.

 Látnivalók: sokat kell autózni!

  

06.16.Szombat:a szállás elfoglalása után St. Lorenzen ob Murau felfedezése. Nagyon hangulatos kis falu, rengeteg virággal, osztrák viszonylatban is feltűnő tisztasággal-turizmusholtszezon van?
 06.17.Vasárnap: Klagenfurt / Minimundus: a világ 149 természeti, technikai és épített csodáját láthatod kényelmesen sétálgatva néhány óra alatt. Pyramidenkogel: 54 m magas kilátó 465 m-rel a Wörthersee felett. Csodás panoráma a tóra, dél felé az olasz-Alpok csúcsaira./.

06.18.Hétfőn: „sétanap", délelőtt "városnézés" helyben, ebéd után a lányomat befizettük egy közeli lovardába (kicsivel olcsóbb volt, mint az akkor szokásos itthoni árak!), utána Murau belvárosát néztük meg.
06.19.Kedd: Reisseck-hegyivasút, különleges élmény. Mint a budavári sikló nagyban.719 m -ről két átszállással kúszik fel 2237 m- re, utána még negyed órát vonatozol a hegy gyomrában egy duzzasztott vizű tóhoz. A visszaindulásig van kb. 2 óra túrázni. A lányomnak nem csak a hegyi túra volt emlékezetes: a hegyi vendéglőben ittam egy kávét, ő meg elcsaklizta a tejszínt. Mire leértünk a hegyről, már rosszul volt, valószínűleg romlott volt a tejszín-túristaholtszezon? A lejövetelnél vigyázni kell, a jegyen rajta van, melyik járatra szól. Máskor csak akkor engednek beszállni, ha van szabad hely!
 06.20.Szerda:,,nyengélkedőnap", legalább is a lányoknak.  Mi, fiúk egy közelben lévő kisebb vízesést kerestünk fel. / Krakaudorf / Félelmetes, hogy egy viszonylag kis patak is milyen erővel alakítja a sziklákat! Utána még felmentünk a közeli hágóra / Sölkpass /, 1740 m-en még foltokban állt a hó. Gondolkodtunk egy kisebb hegymászáson, de percek alatt befeketedett felettünk az ég. Menekültünk volna le a hegyről, de olyan jégeső vert el minket, hogy kiabálva is alig tudtunk szót érteni egymással az autóban-azóta is látszik az autó tetején az „áldás" nyoma!
06.21.Csütörtök: irány Salzburg. A hölgykoszorú fele- nejem-a Mozart-házra szavazott, én a két gyerekkel „városnéztem", amíg ránk nem szakadt az ég. Ez nagyjából másfél órát jelentett. Mivel nem is akart elállni, korán hazaindultunk. Félútig sem értünk, kisütött a nap. Ilyen a formánk.
06.22.Péntek: Grossglockner-panorámaút -gyönyörű látvány/ csak nem olyan hidegben és felhőben, mint amihez szerencsénk volt! /. A Ferenc József kilátónál kb. 4°volt, olyan széllel, hogy nem mertünk a korlát közelébe menni. A Grossglockner-csúcsot nem láttuk a felhők miatt,pedig fagyoskodtunk érte legalább két órát. A Hochtor-nál meg hirtelen befelhősült a hegy, szó szerint éppen csak a következő vonalat láttam az úton. Lefelé menetben sorban előzgettek a kerékpárosok-ők biztos ismerték az utat.
 06.23. szombat: hazafelé „kis" kerülőt tettünk még Mariacell felé.

 Sokat számolgattam, hogy váltsunk-e Karintia-kártyát, de végül is sokkal több programot kellett volna belepréselni egy hétbe, hogy megérje.

 Balu

 Képek itt: 

https://goo.gl/photos/9xU5FrD5mHxsed78A

 Kapcsolat:

 balufamily13@gmail.com

 

 

 


  

#2391 Golf und Ferienclub Amadeus

 Braeuleiten 8., Radstadt

 Ausztria

 47°23'15,6"N,13°27'58,4"E

 2008.06.28.-07.05.

  

Jégbarlang, gleccser, szurdok...Ausztria

  

Tekintettel az utazási költségekre, újból egy közeli célt választottunk-amúgy meg szeretek nyáron hógolyózni.

 Utazás: autóval, Rábafüzes-Graz-A9-Liezen-B320-Radstadt. Kb. 470 km., nagyon kényelmesen hét óra alatt. A nagyon kényelmes nálunk azt jelenti, hogy min. három -inkább kettő- óránként megállunk egy negyedórára, a megengedett sebességhatárokat pedig kínosan betartom / inkább sörbe fektetek, mint büntetésbe /-így persze hosszadalmas az utazás.

 Üdülő és környéke: egy hálószoba, fürdőszoba, tároló, egy légtérben a konyha-étkező- nappali /kinyitható duplaággyal/. A teraszról panoráma Radstadt óvárosára.  Amúgy roppant elegáns sporthotel, úgy tűnt, kicsit le is nézik az egyszerű önellátós csereüdülőt. A recepción kifizettettek velünk egy klubkártyát, amiről nem tudtuk meg soha, mire jó! - Egyazon recepción kétféle üdülőkóddal lehet bejelentkezni /-#2391, #C204/, két különböző épületben történik az elhelyezés, az előbbihez jár a medence ingyenes használata. A csere-visszaigazolásunkon még a 2391-es kód szerepelt, de a Ferienclub Amadeus megnevezés (mostani kódja a C204 ). Elhelyezést viszont Chalet Zauberflöte szerint kaptunk.( 2391 ) Akkor hol is nyaraltunk? Mindenesetre a medencét nem használhattuk ingyen.-

 Bevásárlás: a faluban több szupermarket is van./ Billa-Spar-Penny/

 Látnivalók: rengeteg programot lehet összeszedni egy kis internetes keresgéléssel.

 Ami tervben volt, de kihagytuk:
-Dachstein Skywalk-kilátó és jégpalota (kimaradt, a recepciós hölgy nem akarta érteni, hogy mit keresünk- nem igazán voltunk szimpatikusak neki!),-Weisssee-gletscherwelt /ez a mi hibánkból maradt el /. 

 És amit láttunk:
06.28.Szombat: honfoglalás után séta Radstadt óvárosában. Történelmi ihletettségű séta: a régi városfal mellett vezető sétányon bizonyos távolságokban a város életét meghatározó évszámok vannak felfestve,mellettük táblán a rövid ismertető szöveg.  
06.29.-Vasárnap: ragyogó napsütés, irány a Grossglockner. Idén kegyes volt hozzánk az időjárás, egész nap nyár volt. Felmentünk az Edelweisspitze-kilátóhoz-2571 m magasan ameddig ellátsz, havas csúcsok vesznek körbe./Tavaly olyan felhő ereszkedett ránk, még az utat sem láttuk./ Utána a Ferenc József kilátó: alattad a Pasterze-gleccser -mintha tavaly óta is fogyott volna-, szemben a Grossglockner 3800m-es csúcsa. Az ún. „Zergemenedék-ösvényen" elsétáltunk a gleccserrel párhuzamosan a „Wasserfallwinkelkees" nevű kilátópontig. Pólóra vetkőzve. Persze 2500m felett minden időjárásra fel kell készülni! /Tavaly olyan időnk volt, hogy pulóver+kabát ellenére összefagytunk./ Érdemes időt szánni erre a túrára, leírhatatlan élmény: a keskeny ösvényen még több helyen is hófoltokon másztunk át, alattunk végig a gleccser, a hóhatárhoz közeledve mintha fehéredne is-a kilátó alatt elég koszos szürke!-, balról a Grossglockner-csúcs, szemben a Johannisberg hólepelben-alakra kissé emlékeztet a Somló-hegyre.
06.30.-Hétfő: sóbánya Hallein-Bad Dürnbergben.  Akkor még nem volt magyar nyelvű idegenvezetés, így csak imitt-amott értettük a történetet, de így is érdekes volt. Már lehet bérelni magyar nyelvű „idegenvezető-gépet" / audioguide / 2Eu-ért, biztos megéri!
07.01.-Kedd: Krimml-vízesés. Elképesztő-lenyűgöző-fantasztikus-csodálatos: szabadon választott. Felmentünk a legfelső vízesésen is túlra, bő két órás túra. Lépten-nyomon megálltunk fotózni. Lefelé valahogy sokkal gyorsabban haladtunk. A lejtős úton kívül segítette a gyors haladást a menetrend szerint érkező délutáni eső is. 
07.02.-Szerda: Liechtenstein-klamm. Rengeteg ilyen „látvány" szurdok van, állítólag az a legszebb. Tényleg szép. Sziklafal jobbról-balról, alattad a rohanó patak. Van olyan része, ahol nem látni a fejed felett az eget, csak sziklát ott is. Jó szokásunk szerint a délelőttöt ellustultuk, csak ebéd után indultunk el. Szerencsénkre ma is éppen visszaértünk az autóhoz a délutáni eső érkezésekor.
07.03. Csütörtök: délelőtt lovaglás a lányomnak-elegáns lovarda, „elegáns" áron.  Délután Werfen, újabb barlang, ezúttal jégből. Már a megközelítése is látványos: rendkívül meredek felvonóval a hegy derekáig, onnan még egy kb. negyedórás kaptató a szikla peremén kanyargó ösvényen. Pulóver, hosszú nadrág, kabát, sapka: erősen ajánlott. A túra kb. egy órás, -5°ban. Láttunk olyan látogatót, aki sort-póló- papucs összeállításban próbálkozott-a huszadik méterig, aztán feladta. Pedig ez szintén egy csoda: a barlangban körbejárunk egy gleccsert, még egy kicsit benne is vagyunk.
A szemközti hegyen van egy „látványvár"/Hohenwerfen /, persze sokkal alacsonyabban, akit érdekel, azt is érdemes megnézni, mi kihagytuk.
07.04.Péntek: Hallstatt, a hegyoldalba épült városka. Órák hosszat csavarogtunk a szűk utcácskákon, ebédelni beültünk egy öreg vendéglő teraszára. -Van itt egyáltalán „fiatal" épület?-A 6,5 Eu talán kicsit húzós volt-akkori árakon- a fél zónaadagnyi pisztrángért, de az íze..!
Az időjárásról: minden nap 17 órakor tea helyett eső-ettől zöld az Alpok!-, de a komolyabb fajtából. Félelmetes tud lenni a hegyek között ide-oda verődő égzengés, de ugyanakkor szép is-ha időben sikerül legalább az autót elérni. Mentőöv: zsebbe hajtogatható esőkabát.
Salzburgerland-kártya: nem váltottuk ki, ugyanis a legérdekesebb- értsd legdrágább- látnivalókhoz nem ad kedvezményt. Persze ha valaki minden felvonóval utazik, naponta elmegy valamelyik fürdőbe és még Salzburgra is van egy napja, annak érdemes megfontolni.
07.05. Szombat: hazafelé az Enns folyó völgyében,"szokás" szerint Mariazell érintésével jöttünk.

 Balu

 Képek itt:

 https://goo.gl/photos/PFvY7g1FV6cudv4e8

 Kapcsolat:

 balufamily13@gmail.com

 

 

 


  

#3713 Mondi-Holiday Bellevue

 Bad Gastein, Karl-Heinrich-Waggerl str. 9.

 Ausztria

 47°06,885’ N, 13°07,98’ E

 2011.07.09.-07.16.

  

Grossglockner, Krimml, sóbánya...Ausztria

 Ismét Ausztria, ismét a hegyek. Én még nem untam meg.
Idén nem a gyerekekkel, hanem szüleimmel mentünk nyaralni,
ami látnivaló nekik újdonság volt, az nekem ismétlés - a jóból sosem elég !
 

 Utazás a -részben-már bejáratott útvonalon: Körmend-Graz-Liezen-Radstadt-a Salzach völgye-Bad Gastein. A ViaMichelin szerint ez 540 km. és 7 óra. A mi száguldozásunkkal pont 9 óra lett.

 Üdülő és környéke: a Gastein-völgy végében, a hegyoldalba épült ,,szálloda-város". Igen szűk és meredek utcák, parkolni a szálloda saját parkolójában, vagy az APCOA parkolóházban lehet. A szállodát végül is könnyen megtaláltuk: addig kell menni a főúton, míg egy S kanyar közepén tér-szerűen kiszélesedik az út. / Az út baloldalán van a " Boszorkányház" című étterem. / A főút megy tovább jobbra, balra-egyenesen- egy széles utca, a kettő között egy nagyon keskeny egyirányú utcácska. Ezen kell tovább menni kb. 200m.-t.
Az elegáns recepció a szálloda főépületében van. Négy épületből áll, de a II. emelet magasságában üvegfolyosók kötik össze az épületeket. Így épületen belül lehet eljutni bárhonnan az uszodába-mi kihagytuk, rajtam kívül senki nem hozott fürdőruhát. A szállásról: egy légtérben a konyha-étkező-nappali, a nappali szekrényében rejtőzik két kihajtható ágy. Az étkezőből nyílik egy közlekedő, abból balra egy hálószoba két ággyal, jobbra fürdőszoba káddal, dupla mosdóval, wc-vel. A nappaliból nyílik még egy külön wc. A szállásunk a recepcióhoz képest a -1. szinten,a város felől nézve a 2. emeleten van.

 Bevásárlás: a szállodától 8-10 perc sétára van egy kétszintes Spar-áruház, a városközpontban számtalan ajándékbolt.

 07.09.szombat: a szoba elfoglalása után kis esti séta a belvárosban. A szálloda előtt-alatt lévő kerthelységben éppen esti komolyzenei koncert, könnyed nyáresti darabokkal, belépődíj nélkül.

 07.10. vasárnap: kényelmes délelőtti szöszmötölés után a Lichteinstein-klamm volt a mai úticél.

 07.11. hétfő: mivel az időjárás-előrejelzés szerint kedden, de legkésőbb szerdán többnapos eső érkezhet, irány kedvenc utam, a Grossglockner-szerpentin. Az időjárás megint új arcát mutatta a hegyen-harmadszor vagyok itt. Alapvetően napsütéses az idő, de a hegycsúcsok csak pillanatokra bújnak ki a felhők közül-az igazán magasak egy pillanatra sem. Az Edelweisspizz-kilátóról csak lefelé van panoráma, szinte fejmagasságban van a felhőalap. A Ferenc József-kilátónál sem jobb a helyzet: a Grossglockner csúcsa egész nap felhőben maradt. Alattunk a gleccser egyértelműen fogyott tavalyelőtt-előtt óta-tíz év múlva vajon hol lesz a gleccsernyelv?
Mivel szüleimnek nem igazán ,,ízlett" a 2500m-en lévő-nem lévő-levegő,kénytelen vagyok Heiligenblut felé lejönni a hegyről-lefelé kaptunk egy kis jégesőt: üdvözlet a hegyektől. Mivel elég későn volt, meg sem próbáltuk elérni Mallnitznál az utolsó vonatot, így viszont hatalmasat kellett kerülni.-Téves volt az információm, még este 10 körül is megy vonat!-

 07.12. kedd: kihasználva, hogy a beígért eső késik, irány Krimml, a vízesés-csoda. / Ma kellett volna a Grossglocknerre menni egész nap alig volt felhő az égen!/

 07.13. szerda: helyi hagyományőrző vásárt hirdettek erre a napra, délelőttre ezt terveztük. Nem olvastam elég gondosan el a plakátot: csak délután pakolt ki néhány árus: saját termelésű sajt, lekvár, gyógynövényes teakeverékek, saját készítésű bőr-, szőrme-, kristálytárgyak, szuvenírek-többre számítottam. Mire végigjártuk, megérkezett az eső-el sem állt szombatig.

 07.14. csütörtök: hova lehet menni, ha egész nap szakad az eső? Fedett helyre, például ( só- ) bányába:irány Hallein-Bad Dürnberg. Idén kértünk magyar nyelvű ,,idegenvezető gépet"- nem sokat ér, Igen szűkszavúan meséli el a látnivalókat!

 07.15. péntek: szakad, mintha dézsából öntenék, egész nap. Nem is mentünk sehová. Délután kicsit csillapodott az eső, elmentünk Böcksteinbe, felderíteni , hogyan vonatozzák át a hegy alatt az autókat, másnap ez úton kívántunk távozni. Hazafelé még beugrottunk a boltba, maradék aprónkat ajándékba fektetni. Képeslapok, akciós Mozart-termékek / golyó, tallér, likőr /, férfiaknak helyi párlatok. Nem helyi párlat, de megérte: 7*-os Metaxa kb. 4.000 Ft., Hennessy kb. 7.000 Ft.

 07.16. szombat: utazás hazafelé vonattal a hegy alatt, autóstól. 
- 17 Eu/autó, az utasokkal együtt. - 
Ezek a ,,sógorok" még vasutat sem tudnak építeni: legalább tucatnyi autószállító kocsi+egy emeletes személyvagon, úgy elindult, hogy egyetlen rántást-döccenést sem éreztünk! De menet közben sem volt semmi ütemes csattogás, rángatás, dülöngélés, csak a menetszelet lehetett hallani!
A hegy túloldalán szinte más országba érkeztünk: nem esett az eső! Útközben megnéztük közelről a Reisseck-hegyivasutat-megvolt nélkülünk is. ( 2007. St. Lorenzen ob Murau beszámolóban írtam róla.)
Klagenfurthoz érve kisütött a nap, örömünkben megálltunk két-három órára a Minimundusnál-szintén a fenti beszámolóban olvashatsz róla.
 

 Balu

 
 Képek itt:

 https://goo.gl/photos/X8zpF6iFEAF9mn5GA

 

Kapcsolat:

 balufamily13@gmail.com

  

 

_______________________________________________

 

 # 1413 Schloss Grubhof

 St.Martin bei Lofer

 Ausztria

 2014.07.19. - 07.26.

 (-Megjegyzés: 2016.09.hónapban NEM szerepel az RCI listáján!-) 


Egy főúri nyaralás

 

Újra utazunk, "kivételesen" Ausztriába.

 Útvonal: A1 West Autobahn Salzburgig. Itt már a kijárónál ki van táblázva: Lofer. 

 A faluba érve tábla jelzi, hol kanyarodj a "Schloss"-hoz. Tévedj el!

 Kényelmes autópálya tempóval kb. 600 km, 7 óra.

 

A kastély: kicsit kiábrándító, eléggé lelakott. Az eredetileg visszaigazolt lakosztályt nem kapjuk meg, a terasz kőkorlátja leomlott-szerintem nem idén.

 Wi-Fi: 10Eu/hét, reggel 7-től este 7-ig, lassú. A prospektusban bemutatott étterem nem működik, a kastély mögötti kempingben van a legközelebbi.

 Bevásárlás: pár perc séta a Billa, kicsit messzebb Spar.

 A kastély kapuja előtt önkiszolgáló benzinkút.

 

A heti programokról pedig kedves vendégünk értekezik.

  

Családi nyaralás, meghívottként értekezve 

  

Egy gyönyörű hét Ausztriában.

 Szombat reggel -öten bezsúfolódva a Fiatba- nagyjából az indulás tervezett idejében rajtoltunk el. Az út egyébként a körülményekhez képest kényelmes volt, hol aludtunk, hol a tájat csodáltuk az első ülésről.  Nagyjából hét óra alatt meg is érkeztünk a majdnem-saját és majdnem-külön bejáratú Schlossunkba St Martin bei Lofer falucskában. Egy egész lakosztályt kaptunk, és talán mondhatom azt, hogy mindenki kedvencei a festmények voltak, amik nem csak a falat, de még a plafont is díszítették. Az ágyunkból pont a szemben lévő hegyre láttunk rá, meg az égre, meg a mindenhol zöldellő fenyőkre. Az ottlétünket kellemesebbé tették az egyébként nagyon kedves takarítónők, akik notóriusan ágyaztak újra, szellőztettek és helyezték át a szemetest… ó, a szép emlékek! Kacsintás

 Délután egy kis környék- (és Billa-) felfedező sétát tettünk, ezzel készülve a másnapi Grossglockner (azt hiszem, így írják) megmászáshoz.

 Vasárnap a reggeli nutellás kenyér után útnak indultunk a kanyargós szerpentinre, és a (Ferenc József?) kilátóba. Felfelé mi kényelmesen nézegettünk ki az autóból, néztük a tájat, a havas hegycsúcsokat és a zöld völgyeket, na meg a felfelé motorozó, bicikliző és futó(!) sportembereket. Az Edelweissspitz-kilátóból csodaszép látvány tárult elénk. Körben mindenhol hatalmas fehér hegycsúcsok, egy pesti (és félig-meddig alföldi) lánynak lenyűgöző volt ez a hatalmasság. Útközben kibújt belőlünk a gyerek, megálltunk hógolyózni a nyár közepén egy szál ujjatlan felsőben és szandálban. Ezután indultunk a Grossglocknerhez, megnézni a gleccsert. Egészen eddig gyönyörű időnk volt, a gleccsernél kapott el minket az eső. A fiatalok és erősek voltak csak kaphatók arra, hogy lemásszanak, ki tudja, hány száz méterre a gleccser aljához – ami 5 évenként ki is van táblázva, hogy mennyit olvadt. 50 év alatt úgy elfogyott a gleccser, mintha a jégkockákat forró teába dobtuk volna. Mi addig külön utakon jártunk, végigsétáltunk egy (aranybányából kialakított ?-inkább aranybányává alakított) kedves kis barlangrendszeren. A barlangból kiérve teljesen olyan érzés fogott el, mintha nem is a Föld nevű bolygón lennék, hanem valami sci-fi díszletben, annyira furcsa volt az a nagy szürkeség, a sok kő és a gomolygó esőfelhők.
A nap megkoronázásaképp meglátogattuk hazafelé a fürdővárost, Bad Gasteint (szintén nem tudom, hogy jól írom-e). Az odaút a hegy belsején keresztül vezetett, az autónk is velünk utazott egy vonaton. A fürdővárosban a szintkülönbségek és a gyönyörű (és hangos) vízesések voltak a legérdekesebbek. A hotel főbejárata ötven-méterrel volt feljebb, mint a hotel másik oldalon levő bejárata. Közvetlenül a vízesések melletti hotelszobákban pedig valószínűleg a vízhajtó-kúrán résztvevő embereket ápolják.

 Másnap, hétfőn pihentünk és barlangásztunk egyet a közelben. A barlang a vízeséseitől és a csuklásomtól volt hangos. Volt ott minden: barlangi patkány, kis zöld növényke, ami a barlang sötétjében is utat tört magának és a kis életének, 70 méteres szintkülönbség, sok lépcső és magas páratartalom. Mindez egy nagyon szépen kivilágított, hangulatos barlangrendszerben. Még én is kedvet kaptam (volna), hogy felfedezzem a turisták által be nem járható ösvényeket.

 Kedden elmentünk vízesés-nézőbe (Krimml). Hatalmas volt, és az aljánál, ahol az az iszonyú mennyiségű víz becsapódott, mindenünk átnedvesedett egy szempillantás alatt. Ha 30 fok lett volna, valószínűleg ki sem lehetett volna minket robbantani a hűs permet alól. Így ázott verébként másztuk meg a vízesést követő szerpentint, időnként megpihenve egy-egy kanyarban. Rengeteg turista volt itt is, gyönyörű és lenyűgöző volt a látvány. Az ember lánya tényleg ilyenkor érzi át igazán azt, hogy mennyire kicsik vagyunk, és hogy mekkora ereje van a természetnek. A történet extrája, hogy a túracipőm levizsgázott víztaszításból, ugyanis sikerült belecsúsznom egy patakocskába. Ez után a bukás után még viccesebb volt nézni, hogy a többi turista közül ki választja az én utam, és ki pottyan bele ugyanoda, ahova nekem is sikerült (sokan!). Pénz beszél

 Szerdán Salzburg városában sétálgattunk, körbejártuk a piacot, kóstoltunk eredeti osztrák perecet, illatoltuk a tízféle sültkolbászt, láttunk plafonig érő vízipipát, nagyon tehetséges utcazenészeket. El is áztunk néhányszor, de úgy sütött ki a nap egy-egy zápor után, mintha mi sem történt volna. Megpihentünk egy jó kis sörözőben, nagyon jólesett a finom, könnyű citrusos sör a séta után.

 A csütörtöki nap is városnézős volt, a női szekció München belvárosában sétálgatott. Az urak addig a BMW múzeumban csodálták a jobbnál jobb, drágábbnál drágább, gyönyörű, egyedi autókat. Mi addig andalogtunk München óvárosában, fagyis kávécsodákat ettünk, boltoztunk, beszélgettünk nagyokat, magunkba szívtuk a város hangulatát. A Hofbrau népi sörfőzde és egyben kocsma/vendéglátóipari egység több száz éve szolgálja ki a kikapcsolódni vágyó városiakat. A hely befogadóképessége nagyjából 6000 fő körül van. Amikor mi jártunk ott, szintén zsúfolt volt: mindenki csülköt evett főtt krumplival, mellé az elmaradhatatlan Hofbrau sört itták. Menzaszag és otthonosság keveredett egymással. És kipróbáltuk a német metrót. Ügyesek voltunk, és nem keveredtünk el a különféle színű U és S vonalakon!

 Pénteken a Lichteinsten-klamm (szintén kérdéses, hogy írják) szurdokot látogattuk meg. Sajnos itt, a második oldal végére úgy érzem, hogy a nyelvi eszközeim nem elég kifinomultak és nem tudok ahhoz elég szabatosan fogalmazni, hogy a sokadik napi szépséget úgy tudjam átadni, hogy az még nem az unalomig ismételt. Mégis csak azt tudom mondani, hogy gyönyörű és lenyűgöző volt végig sétálni a szurdokon, ami egy újabb vízesésbe torkollt. Azt a vízesést megbabonázottan bámultam, hogy az egy-egy adag víztömeg milyen erővel hullik alá, és hogy csapódik be. Ismételten átjárt az érzés, hogy milyen kicsi vagyok, és hogy a világ, a természet körülöttem milyen hatalmas és milyen gyönyörűségeket tud megteremteni.

 Szombaton eljött sajnos a hazautazás napja. Kicsit sajnos, kicsit nem, mert még visszafele tettünk egy kerülőt a (párom után második Zavarban van ) nagy szerelmem, Hallstatt városa felé. Ha tehetném, még most, két hónappal később is ott ülnék a zöld füvön a Hallstatter-see kristálytiszta vizét bámulva, lábat áztatva, szemben a mesebeli kastéllyal. Ki is választottuk, hogy melyik kis házikót szeretnénk megvenni, ha egyszer nagyon sok felesleges pénzünk lenne, amit nyaralóra költenénk el. Nekünk is lenne egy mohával meg mindenféle kövirózsa-féle növénykével beborított székünk a kertben, mint ahogy azt ott láttuk, lenne macskánk, és egy kis csónakunk. A városkának egyébként tényleg mesebeli hangulata van, nekem kicsit misztikus is, de lehet, hogy csak a temetkezési szokásaik miatt. Ugyanis annyira kevés az a terület, amit temetőnek lehet használni, hogy meghatározott időszakonként kiássák a sírokat, és a maradványokat kifestve, kidíszítve elhelyezik egy kis kápolnában, ami mintha így csontokból épült volna fel. (Itt régebben jártam, pontosan 2000-ben, 10 éves kislányként.) Egyszerre gyönyörű, megdöbbentő, bizarr és természetes. Tehát ebben a városkában tölthettünk el újabb pár órát, mielőtt hazaindultunk volna.
Az egy hetes nyaralás, kikapcsolódás után este 10 óra körül érkeztünk haza, és rávetettük magunkat a „Buszos Mama” isteni rizses husijára, uborkasalátával. Hatalmas élmény volt ez az egy hét, minden percét élveztem vagy ezért, vagy azért… Köszönöm, hogy elmehettem!
 

 -Én is köszönettel tartozom kedves útitársunknak, hogy az élménybeszámoló-írást átvállalta!

 

Balu

 

Kapcsolat:

 balufamily13@gmail.com

 Képek itt:

 https://goo.gl/photos/vEarvBfC4ChGnZ2V8

 

 Amíg az oldal tulajdonosa nem helyez el itt tartalmat, addig a mai napi leglátogatottabb oldalak listája jelenik meg!

KIEMELT, REKLÁMMENTES OLDALAK

1. Csikós Vendégházak

► Apartmanok, vendégházak, szállás ajánlatok Zamárdiban, és környékén

csikosvendeghaz.hupont.hu

2. Minou Ballet Táncstúdió - balett oktatás gyerekeknek és felnőtteknek

► TÖBB MINT TÁNCOKTATÁS - Klasszikus és modern balett, gimnasztika és stretching. Kezdőtől a középhaladóig.

cdbalettiskola.hupont.hu

3. CNC FAFARAGÁS

► Domború egyedi faragás minták. Faragott bútor, bútorajtó, pinceajtó, cégérek, cégtáblák, egyedi ajándékok készítése. Saját elképzelés megvalósítása. Email: brunnerwoodwork@gmail.com Telefon: +36 30 359 5624

cncfafaragas.hupont.hu

4. Naposcsibe, napos gyöngyös eladó, csirke, házi csibe a vésztői keltetőből

► Üdvözlöm a vésztői baromfi keltető oldalán, ajánlatunk: hagyományos háztáji fajták, farm fajtaváltozatok, vörös, sárga, tarka, kendermagos, kopasznyakú, tojó, vörös és fehér húshibrid naposcsibe rendelhető

csibekelteto.hupont.hu

5. VÍZ GÁZ FŰTÉS szerelés, fűtéskorszerűsítés, épületgépészet!

► FŰTÉSKORSZERŰSÍTÉS kondenzációs gázkazán telepítésével, kéménybéleléssel, engedélyeztetéssel. Családi ház, lakás, iroda épületgépészeti tervezése, szerelése!

cirkomester.hupont.hu

LEGLÁTOGATOTTABB OLDALAK (MAI).

HuPont hirdetési rendszer

1. Coinmoin BTC. How to earn bitcoin?

► Coinmoin BTC. How to earn bitcoin?

coinmoin.hupont.hu

2. ___ KÓTAJI KERÍTÉSGYÁRTÓ ___ MINDEN GYÁRI ÁRON !!!

► A DRÓTKERITÉS A LEGOLCSÓBB KERITÉS A VILÁGON. AMI SZÜKSÉGES HOZZÁ AZT NÁLUNK MEGTALÁLJA A-Z -ig. FÉM, ÉS BETON KERÍTÉSOSZLOPOK, HORGANYZOTT, ÉS ZÖLD DRÓTHÁLÓ, BETON LÁBAZATI ELEMEK, 3D-s KERÍTÉSPANELEK, ÉS KIEGÉSZITŐK.

kerites.hupont.hu

3. Álomfejtés

► Az embereket ősidők óta foglalkoztatják álmaik.Honnan erednek ezek a múló misztikus képsorok?Vajon mit jelentenek? Itt megtalálod a válaszokat,és az álomszótár segít az álom megfejtésében.

alomfejtes.hupont.hu

4. PRO-SPORT

► Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

pro-sport.hupont.hu

5. ZEMPLÉNI TÁJAK CSODÁLATOS KÉPEI, IDÉZETEK,VERSEK,KÉPEK

► ZEMPLÉN,AHOL A CSEND KEZDŐDIK! "Bízd magad barátokra. De sose vedd a barátság kincsét magától értetődőnek". Stephanie Dowrick

elvonultan.hupont.hu

6. Ingatlanpiacról minden (elemzések, stratégiák, országosan és Budapestről)

► ingatlan, ingatlanvásárlás, ingatlaneladás, ingatlanpiaci elemzés, CSOK-os eladó budapesti ingatlanok, CSOK-os eladó Budapest környéki ingatlanok

ingatlanpiaci-elemzo.hupont.hu

7. MaTi-CAR Kft. - ALKATRÉSZEK ELÉRHETŐ ÁRON MISKOLCON....

► Utángyártott, gyári , és bontott alkatrészek elérhető áron Miskolcon. Minden autótípushoz: ALFA/AUDI/BMW/CITROEN/CHEVROLET/DAEWOO/FIAT/FORD/HONDA/KIA/LANCIA/LEXUS/MAZDA/MITSUBISHI/NISSAN/PEUGEOT/RENAULT/SAAB/SEAT/SKODA/VW alkatrészek elérhető áron..

alkatreszekmindenautohoz.hupont.hu

8. Új szellem-kezdet

► A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

pyrrhus.hupont.hu

9. Konyhabirodalom

► Egyszerűen, gyorsan, jót!

konyhabirodalom.hupont.hu

10. Személyre szabott utazás!

► Utazási tanácsadóként kényelmesebbé és egyszerűbbé teszem a nyaralásod szervezését! Tervezz velem, utazz az IBUSZ-szal és vedd igénybe ingyenes szolgáltatásom! bernadettgyongyosi@gmail.com Tel:20/989-3823

utazasitanacsado.hupont.hu

11. Kérdések minden témában!:)

► Sziasztok!Itt minden kérdésre válaszolunk Nektek!Remélem tetszeni fog az oldal!Jó nézelődést!:)

kerdesekmindentemaban.hupont.hu

12. Ezo Hírnök

► www.ezohirnok.hupont.hu

ezohirnok.hupont.hu

13. Névnapi verses köszöntők, képeslapok - Pál Júlia tollából

► Különleges, verses névnapi köszöntők, képeslapok, nevek jellemzése, jelentése, saját versek

nevnapikoszontok.hupont.hu

14. GLUTÉNMENTES ÖVEZET

► Hogyan fogyhatsz 50 felett glutén-és laktózmentes diétával?

glutenmentesreceptek.hupont.hu

15. PLASĂ DE SÂRMĂ, PLASĂ DE PROTECŢIE ÎMPOTRIVA ANIMALELOR SĂLBATIC-BRASOV

► GARDUL DIN PLASĂ DE SÂRMĂ ESTE CEL MAI IEFTIN GARD DIN LUME. LA NOI GĂSIŢI TOATE ELEMENTELE NECESARE, DE LA A LA Z. ŞI CE ESTE MAI IMPORTANT : TOTUL LA PREŢ DE PRODUCĂTOR !

gard.hupont.hu

16. Nagymamám konyhájából

► receptek a kredenc mélyéről

nagymamamkonyhajabol.hupont.hu

17. Nem minden Fekete-Fehér

► Figyelmeztetés!!! Fiúk kizárva! Nem minden fekete-fehér, még ha ez az oldal az is! XD

olvaso-oldal.hupont.hu

18. Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

► Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

lapfoldiketto.hupont.hu

19. GTA San Andreas

► Minden, amit tudni kell a GTA-ról! Kódok, módok, végigjátszás és egyebek! :)

gta-sandreas.hupont.hu

20. RE - FLEXI - OK

► "Ágyúval verébre?!"

reflexiok.hupont.hu

21. Es-szEncIa A dolgok lényegének a feltárása , a mai kor emberének szemével.

► Amit ma meg (ehet ,tehet,vehet,ismerhet) sz,- ne halaszd holnapra!

es-szencia.hupont.hu

22. Finom ízek varázsa

► Sütemények és ételreceptek saját gyűjteménye

ki-suti.hupont.hu

23. Mobilkemence!- minden alkalomra ajándékozhat kemencét!

► Kiváló hőtartású családi kemencék. Könnyen szállítható hőszigetelt kerti kemencék, beltéri kemencék. Cég: Vida-Kádár Szilvia vállalkozó Őrbottyánban Infó: Vida Sándor 0670 3875870

mobilkemence.hupont.hu

24. Lakatos Budapest

► 40 éves tapasztalattal rendelkező lakatos Budapest területén és környékén vállalja kerítések, kapuk, korlátok, tetőszerkezetek elkészítését 06 70 528-8645; kovacsoltvaskerites@yahoo.com

lakatosbudapest.hupont.hu

25. NAPCSILLAG

► ELÉRHETŐSÉG: pales17@freemail.hu TOVÁBBI OLDALAIM: http://hajnalhasadas.hupont.hu/, http://hatodiknapon.hupont.hu/, http://csillagszeme.hupont.hu, http://csillag-szeme.hupont.hu, http://o-megacsillag.hupont.hu/, http://palesnapes.hupont.hu/

napcsillag.hupont.hu

26. VII. Marian Cozma emléktorna

► Nem indul több torna

ppmkezikupak.hupont.hu

27. i d é z e t e k *_*

► ... Örüllök h. Erre az oldalra Kattintottál! (: Ha idézeteket keresel vagy verset ha csak jól szeretnél szórakozni, akkor jó helyen jársz! (: Kellemes időtöltést, és gyere vissza máskor is! (: puszii♥

szomruidezetek.hupont.hu

28. Eszterlánc Kreatív Hobby üzlet / Pécs

► Nem csak a "kézügyeseké" a világ, aki ügyes az rajzol vagy fest....a többiek hozzánk jönnek:) ! Pécs, JÓKAI Mór U. 6.

devaimarti.hupont.hu

29. Képek, viccek és leírások az állatokról!

► Itt megnézheted az állatokról készült képeket és rövid leírásokat, állatos vicceket!

animalfun.hupont.hu

30. Elektromos kerékpárok legolcsóbban, garanciával. +36/70-329-4217

► E-bicikli, elektromos robogó, elektromos kerékpár, akkumulátor, garancia és folyamatos alkatrész utánpótlás.

elektromosbicikli.hupont.hu

31. A földrajz

► .

foldrajzkrisz.hupont.hu

32. Minden dolog

► nézz meg mindent ,itt mindent megtalálsz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mindenfajtaoldal.hupont.hu

33. MÉREGTELENÍTÉS REG-ENOR A TÚLSÚLY ÉS AZ ÖREGEDÉS ELLEN! RO VIZTISZTÍTÓK!

► BIOBOLT WEBÁRUHÁZ: TERMÉKBEMUTATÓ- ENERGIA MEGTAKARÍTÁSÁRA ÉS KÖRNYEZET VÉDELEMRE ALKALMAS TERMÉKEKET, TERMÉSZETES ALAPANYAGOKBÓL KÉSZÜLT TÁPLÁLÉK KIEGÉSZÍTŐKET KÍNÁLUNK! VÍZTISZTÍTÓK AZ EGÉSZSÉGÉRT!

meregtelenites.hupont.hu

34. Nagy;és kis macskafélék

► HA ÉRDEKELNEK A MACSKÁK AKKOR ITT A HELYED!!!

jankamarci.hupont.hu

35. ~Csajsziknak~

► Sziasztok! Ez az oldi igazi csajszis oldal! Itt mindent megtudhatsz! Sztárok, szépségtippek vagy csak egy kis szórakozás! Jó nézegetést! A szerki :3 Néhány részt magazinokból lestem el, mert nem volt ötletem :P meg hogy tippeket nézz

csajszik-oldala-love-it.hupont.hu

36. KÉPESGÉP - a géphirdetések lapja - új és használt haszongépek, eszközök

► Eladó haszongépek, traktorok, talajművelők, betakarítók, építő- és földmunkagépek, daruk, emelők, targoncák, járművek, alkatrészek, tartozékok, szerviz. Hirdetései megjelenéséhez árajánlatot a kepesgep@gmail.com e-mail címen kérhet.

kepesgep.hupont.hu

37. Használt alkatrészek értékesítése!

► Eladó alkatrészek, Elérhetőség: 06-30/892-17-36

alkatreszbazar.hupont.hu

38. Woma duguláselhárítás Budapesten

► Azonnali duguláselhárítás Budapesten, ingyenes kiszállással, garanciával, korrekt árakkal, Csongrádi László 06 20 293 44 00!

dugulaselharitasbudapest.hupont.hu

39. EMA-LION Bonyhádi Zománcáru Kft. Vasas Szakszervezete

► Üdvözöl téged az EMA-LION Bonyhádi Zománcáru Kft. Szakszervezete, keresgélj bátran kedvedre. Érezd jól magad!

ema-lionszakszervezete.hupont.hu

40. Üvegezés Budapest, üveg cserék, üvegezés helyszínen.

► Üveges - üvegezés Budapest - üvegezés helyszínen - Üveges gyorsszolgálat Budapesten - üveges munka - helyszíni üvegezés háznál - üvegezés biztosításra.

uvegezes-budapest.hupont.hu

41. Idézetek:$

► Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.

hangulatjelek-dalszovegek.hupont.hu

42. Jogi tanácsadás, Családjog, Ingatlanjog, Bontóper, Cégjog, budapesti ÜGYVÉD

► Bontóper, ingatlan adásvételi jogi tanácsadás, családjog, ingatlanjog, öröklésjog, cégjog, kártérítési jog Dr Mohos Gábor ügyvéd Budapest XIII. 06-20 354 8963

jogimegoldasok.hupont.hu

43. CSILLOGÓ képek, feliratok és sok más dolog! Honlapkészítéshez kiegészítők.

► Üdvözöllek az oldalamon! Fotóim, Képeslapjaim Emlékversek, csillogó képek, feliratok, sorelválasztók, és még sok minden...A listát még bővítem, érdemes benézni hozzám!

vajdamariann.hupont.hu

44. ZaZa Kutyaruha

► Kutyahidegben, kutyaruhában, tiszta marad, legalább a kabát alatt. Kutyaruhák egyedi méretre

zaza-kutyaruha.hupont.hu

45. Tökmag gyerekcipő bolt, Szamos gyerekcipő

► Supinált talpú gyerekcipők,szandálok: Salus, Supi+Bokor, Szamos gyerekcipő, Maus Tanoda,Linea. Hagyományos/formatalpas gyermekcipők: Falcon , Linea , Florens , Szamos kölyök gyerekcipő, Maus Tanoda, D.d Step gyerekcipő

gyerekcipobolt-tokmag.hupont.hu

46. MaTi-CAR Kft. Miskolc*ALKATRÉSZEK ELÉRHETŐ ÁRON MISKOLCON....

► Gyári alkatrészek,Utángyártott-Bontott alkatrészek elérhető áron Miskolcon. Opel alkatrészek,AUDI-BMW-CITROEN-CHEVROET-DAEWOO-FIAT-FORD-HONDA-KIA-MAZDA-NISSAN-PEUGEOT-RENAULT-SEAT-SKODA-VW alkatrészek-szinte minden autóhoz alkatrészek elérhető áron..

maticar-alkatreszek.hupont.hu

47. Kunbaja ATSK Asztalitenisz szakosztály

► Beszámoló a csapat körüli eseményekről,szerepléseiről.

bacsalmasiasztalitenisz.hupont.hu

48. Naked Light

► Az idézet kifejezi az összes érzésed.Néha sírásra ,néha nevetésre késztet.

sajatidezetek.hupont.hu

49. MaTi-CAR Kft. Miskolc*ALKATRÉSZEK ELÉRHETŐ ÁRON MISKOLCON....

► Ajtókilincsek AUDI-BMW-CITROEN-CHEVROET-DAEWOO-FIAT-FORD-HONDA-KIA-MAZDA-NISSAN-PEUGEOT-RENAULT-SEAT-SKODA-VW autótípusokhoz. Alkatrészek szinte minden autóhoz elérhető áron....

ajtokilincs-kulso-belso.hupont.hu

50. Érd info

► Minden információt ÉRDről az ÉRDi polgároknak és az ÉRDeklődőknek.

erd.hupont.hu

51. Ide írhatod a honlap főcímét, ami legfeljebb 75 karakter lehet!

► Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.

internetgames.hupont.hu

52. Körömfutár,Proxxon,Gyakorló kéz,Körmöslámpa,Körömnyomda,ajándék ötlet.

► Proxxon körömcsiszoló,asztali és UV körmöslámpa,gyakorlókéz,új nyomda minták, 2MBeauty, Pearl, Moyra, Mystic Nails műköröm Budapest, műköröm tanfolyam, airbrush sablon, Gel lakk, akril matrica, porelszívó, paraffingép, ajándék ötletek

koromfutar-nailexpress.hupont.hu

53. MALEREI

► Maler-Decorateur -Tapezierer

zimmermaler.hupont.hu

54. Bio vetőmagok saját kertemből

► Falun élni nagyon jó! És ez így is lesz, ameddig a városi ezt meg nem tudja! ... Ne harcolj a sötétség ellen. Gyújtsál gyertyát. Sokan fognak követni.

biovetomag.hupont.hu

55. Üveges - üvegezés - üveges gyorsszolgálat Budapesten 06-30-470-11-99

► Üveges-üvegezés-üveges gyorsszolgálat, üvegezés Budapesten, helyszíni üvegezés gyors kiszállásal, üveg pótlás, üveg csere, üveg javítás . Ajtó,ablak,sík,katedrál,drót,kirakat,biztosági,thermo,üveg csere.Minden ami üveg

olcsouveg.hupont.hu

56. Balos

► Baloldali értékeket képviselö honlap

balos.hupont.hu

57. Versek, fotók, művészetek, süni, természet.

► "akkor lesz itt szép világ, ha égig ér a szarkaláb, és az úton sündisznócska, riszálja a popsiját"

antalkiss.hupont.hu

58. BOTI műszaki Üzletház, vendégház, sátras kölcsönző, Jánkmajtis.

► Egy igazi szatócs bolt, ahol a lehetetlent azonnal megoldjuk, a csodára egy picit várni kell. Családi vállalkozás 1996 óta.

botijank.hupont.hu

59. Varga Géza: A székely rovásírás

► Nemzeti írásunk teljesebb leírásának vázlata

szekely-rovasiras.hupont.hu

60. “Gyógyszerekre nincs mindig szükség, de a gyógyulásba vetett hitre igen.”

► “Mindannyiunknak hatalmunkban áll választani egészség és betegség, gazdagság és szegénység, szabadság és szolgaság között. A miénk a döntés, nem pedig bárki másé.” (Richard Bach: Illúziók)

erzso-gyogyasz.hupont.hu

61. Tis-CaR-Sec Kft - KOREAI ÉS JAPÁN AUTÓALKATRÉSZEK ELÉRHETŐ ÁRON MISKOLCON..

► Gyári-, utángyártott Koreai és Japán alkatrészek elérhető áron Miskolcon! CHEVROLET/DAEWOO/DAIHATSU/HONDA/HYUNDAI/ISUZU/INFINTI/KIA/MAZDA/MITSUBISHI/NISSAN/TOYOTA

japanautoalkatresz.hupont.hu

62. Használt babaruhák olcsón eladók!

► 0 - 3 éves korig különböző méretű és szinű fiú-lány gyermekruhák eladók. Folt- és szakadásmentesek. Használtak, de újszerű állapotban vannak.

babaruhaolcson.hupont.hu

63. Vertikális és Horizontális szélturbinák Katalógusa.

► Vertikális és Horizontális szélturbinák szines Katalógusa a nagyvilágból. >>> Redaktion: Peter Borsanyi Techniker >>> Savonius-Balaton HUNGARY 2008 - 2017

savonius-balaton.hupont.hu

64. ANTENNABOLT-WEBÁRUHÁZ A BP 1174.BOCSKAI U 29.

► TEL:0612570573,+36309847295 MINDIGTV,FÖLDI ANTENNA, MŰHOLDVEVŐ,KAMION ANTENNABOLT.

sat.hupont.hu

65. Breco féktárcsa minden típushoz, féláron, elfekvő készletből!

► BMW, Fiat, Ford, Mercedes, Mitsubishi, Toyota, Opel, Peugeot, Renault, Saab, Seat, suzuki, Volvo, féktárcsa gyári beszállítói minőségben raktárról. Postai utánvéttel, az ország bármely pontjára. 1215 Bp. Ady Endre út 94. H-P: 8-17 06-1-278-0120

fekalkatreszek.hupont.hu

66. BETEKINTÉS AZ ÓVODAI ÉLETBE - Goró Erzsébet óvónő

► " Gyermekkorunk jelei ott maradnak életünk helyszínein, ahogy a virág illata is ott marad a szobában, amit díszített" - Chateubriand

ovodaivilag.hupont.hu

67. Kellemes karácsonyt &Boldog új évet

► Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.

girls-baby.hupont.hu

68. ♥мιlєу Яαу cугυs♥

► Ez az oldal Miley Cyrusról szól, ha szeretitek, akkor mindenképpen itt van a helyetek!Minden héten újabb és újabb hírek róla!:)Jó szórakozááást!:) ♥Love Milz♥

mileycyrusstaroldal.hupont.hu

69. Bútorrestaurátor,asztalos,kárpitos,órás,antik,stil,régi bútorfelújítás

► Politúrozás, lakkozás, bútorrestaurálás,bútor felújítás,bútor restaurálás,bútorfelújítás,műbútor asztalos, régi bútorok,antik bútorok felújítása,antik órák javítása,antik,régi faliórák javítása,hagyatékok felmérése

restaurator.hupont.hu

70. Ide írhatod a honlap főcímét, ami legfeljebb 75 karakter lehet!

► Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.

gruberbalint.hupont.hu

71. World Stars

► Minden amit a tini sztárokról tudni kell

worldstars.hupont.hu

72. Burkolás-gipszkartonozás-belsőépítészet, festés

► Építőipari kivitelező hideg-meleg burkolást, gipszkartonozást, festést vállal Budapesten és környezetében. A helyszíni felmérés után korrekt árajánlat! Mega-F Kft.

burkolas-festes-gipszk.hupont.hu

73. Gazdit kereső kutyusok, cicák

► Állatmentők által megmentett kutyák, cicák keresik gondoskodó, szerető társukat. A lelki és fizikai megrázkódtatások, átélt szenvedések ellenére még mindig bizalommal, reménnyel és nagyon sok szeretettel várják új gazdájukat.

gazditkeresokutyusok.hupont.hu

74. marianna mandalai...

► Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.

mandalak.hupont.hu

75. TÁPLÁLÉKKIEGÉSZÍTŐIM

► VITAMIN, NYOMELEM

taplalekkiegeszitoim.hupont.hu

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 62
Tegnapi: 12
Heti: 322
Havi: 956
Össz.: 92 217

Látogatottság növelés
Oldal: Ausztria- 4 üdülő: -St.Lorenzen ob Murau; -Radstadt; - Bad Gastein;-StMartin bei Lofer
Üdülési jog tulajdonos vagy?Használod a csereüdülés lehetőségét?Neked szól! - © 2008 - 2017 - csereudules.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »